Okul Şenlikleri Müftülük Organizasyonunda Gerçekleştirildi

Hatay’da İl Müftülüğü koordinesinde “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) adlı okul dışı şenlikler düzenlendi. Hatay İl Müftülüğü, organize ettiği bu şenliklerle ilgili şu bilgiyi paylaştı: “İl Müftümüz Mevlüt Topçu, Hatay İl Müftülüğümüz koordinatörlüğünde, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Gençlik Spor Müdürlüğü iştirakiyle Hacı Cuma Kahraman Camii ve Antakya TOBB AİHL FSB Proje […]

Hatay’da İl Müftülüğü koordinesinde “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) adlı okul dışı şenlikler düzenlendi. Hatay İl Müftülüğü, organize ettiği bu şenliklerle ilgili şu bilgiyi paylaştı:

“İl Müftümüz Mevlüt Topçu, Hatay İl Müftülüğümüz koordinatörlüğünde, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Gençlik Spor Müdürlüğü iştirakiyle Hacı Cuma Kahraman Camii ve Antakya TOBB AİHL FSB Proje Okulu’nda #ÇEDES Kültür Şenliğine katıldı.”

ÇEDES Nedir?

ÇEDES Projesi, öğretim programında yer alan kök değerlerin veli izniyle üç resmi kurumun görevlilerinin destek verdiği okul dışı kulüp çalışmalarıdır. Kısa adı ÇEDES olan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullar ve imam hatip okulları, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il/ilçe spor müdürlükleri/Gençlik merkezleri ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Diyanet Gençlik Merkezleri iş birliğinde yürütülmektedir.

Projenin Amacı

Projenin amacı, öğrencilerin millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarını sağlamaktır. Ayrıca çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, aklıselim, kalbi selim ve zevki selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Bu şenlikler, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemekte ve onların milli ve manevi değerleri daha iyi anlamalarını sağlamaktadır. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version