Okullarda “Okulum Temiz” Belgelendirmesi

    Yeni eğitim öğretim döneminde, “Okulum Temiz” belgelendirme programı devam edecek. Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü iş birliğiyle hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” doğrultusunda, okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme çalışmaları yürütülecek.   2020-2021 eğitim öğretim yılında 50.869 okul ve kurumun belgelendirme başvurusu alınmış ve […]

 

 

Yeni eğitim öğretim döneminde, “Okulum Temiz” belgelendirme programı devam edecek. Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü iş birliğiyle hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” doğrultusunda, okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme çalışmaları yürütülecek.

 

2020-2021 eğitim öğretim yılında 50.869 okul ve kurumun belgelendirme başvurusu alınmış ve yaklaşık %98’i belgelendirilmiştir. 2023 yılı itibarıyla 34.863 okulda belge yenileme denetimleri tamamlanmıştır. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı Belgelendirme Hizmetleri Yönergesi kapsamında 20 okul “TS ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi” belgesi almıştır.

Exit mobile version