Olimpiyatlarda yıldızlar geçidi

Paris, dünya çapında ünlü sporcuların kıyasıya mücadele edeceği 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Aşıklar şehri” olarak anılan Fransa’nın başkenti, yarın başlayacak açılış töreniyle birlikte 10 bin 500 sporcu ve onların hayallerindeki madalyalar için bir kez daha merkez sahne olacak. Paris’te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, dünya genelinden tanınmış birçok sporcu madalya mücadelesi […]

Paris, dünya çapında ünlü sporcuların kıyasıya mücadele edeceği 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Aşıklar şehri” olarak anılan Fransa’nın başkenti, yarın başlayacak açılış töreniyle birlikte 10 bin 500 sporcu ve onların hayallerindeki madalyalar için bir kez daha merkez sahne olacak.

Paris’te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, dünya genelinden tanınmış birçok sporcu madalya mücadelesi verecek. ABD Basketbol Takımı’nda üç kez şampiyonluk yaşamış Kevin Durant, LeBron James, Stephen Curry, Jayson Tatum ve Anthony Davis gibi NBA yıldızlarıyla birlikte sahne alacak. Sırbistan Basketbol Takımı’nda Nikola Jokic, Yunanistan Milli Takımı’nda ise Giannis Antetokounmpo gibi NBA oyuncularıyla boy gösterecek.

ABD’li kadın cimnastikçi Simone Biles, 7 Olimpiyat ve 30 dünya şampiyonası madalyasıyla dikkat çekerken, 24 grand slam kazanan Novak Djokovic ve rekortmen ABD’li yüzücü Katie Ledecky de Paris’te madalya peşinde koşacak isimler arasında yer alıyor.

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Kenyalı maratoncu Eliud Kipchoge, Hindistanlı ciritçi Neeraj Chopra ve İsveçli sırıkla atlamacı Armand Duplantis gibi spor dünyasının önde gelen isimleri de 2024 Olimpiyatları’nda madalya için ter dökecek.

Paris 2024, Fransız judocu Teddy Riner, ABD’li atlet Noah Lyles, Kenyalı kadın atlet Faith Kipyegon ve Jamaikalı kadın atlet Shelly-Ann Fraser-Pryce gibi daha birçok ünlü sporcuyla yeni zaferler için bir araya gelecek. -Volkan İcil-

Exit mobile version