“Olmadı Öntürk: 28 Spor Branşı Kapatıldı”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü kapattı; Kadın Basketbol, Erkek Voleybol ve 26 amatör branşta spor faaliyetlerini iptal etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Türkiye’de Hatay’ın sesini duyuran, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Hatay’a getirmeyi başaran Kadın Basketbol Şubesi başta olmak üzere, Erkek Voleybol Takımı, Satranç, Futbol, Basketbol, Judo, Güreş, Okçuluk gibi 26 branşta spor yapılan Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün kapısına kilit vurdu.

Göreve başladıktan sonra yaptığı hizmetlerle dikkat çeken ve toplumun geniş kesimlerinden takdir gören Hatay BB Başkanı Mehmet Öntürk’ün, Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü kapatarak binlerce kişinin spor yapabilme şansını yok etmesi kararı tepki gördü.

Hatay BŞB Spor Kulübü faaliyetlerine son vermenin erken ve acele alınmış bir karar olduğunu savunan sağduyulu vatandaşlar şunları söylüyor: “Hatay BB Başkanımız Mehmet Öntürk, futbol, voleybol, basketbol, satranç, okçuluk, judo, güreş gibi amatör branşları deprem bahanesiyle kapatarak depremzede halka bir katkı değil kötülük yapmış oldu. Her şeyi elinden alınmış, sporda başarılı olan çocukların ve gençlerin gelişimini sağlamak yerine, onlara katkı sunmak ve destek vermek gerekirken kapatmanın geçerli bir bahanesi olamaz.

Hayatın normale dönmesinin bir ayağı; gençlerin sportif etkinliklere teşvik edilmesi ve spor yapabilmelerinin önünü açmaktan geçer. Hatay ilimizin bir simgesi haline gelmiş olan ve Kadınlar Basketbol Ligi’nde büyük başarılara imza atan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nı kapatma kararı da vizyonsuzluk dışında başka bir şeyle izah edilemez. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüplerin mücadele ettiği ligde Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Hatay’a getirerek ülke gündemine oturan Kadınlar Basketbol takımımızın kapatılmasının izahı yoktur, yanlış karardan tez dönülmelidir.” – Mehmet DURMAZ-

Exit mobile version