Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Omıcron’a karşı koruma önlemi:

Maske, ağzı ve burnu

Maske, ağzı ve burnu kapatmalı…

Sağlıkçılar, Omicron varyantına karşı, maskeli korumada ağız ve burnun çok iyi şekilde kapatılması gerektiğini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki 3 ayrı mesajı şöyle:

-Omicron varyantının hızlı bulaştığını belirtmiştik. Bu özellik, kişisel tedbirlerin önemini artırdı. Maske, ağzı ve burnu kapatacak şekilde takılmalı, sosyal mesafeye daha çok dikkat edilmelidir. Teste bile ihtiyaç duymamak, hastalığın en hafifinden de çok daha iyi değil mi?

-Omicron kaynaklı vakaların artış merkezinde İstanbul var. Son üç hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda % 6,2 artış oldu. Yoğun bakım ve entübasyonda belirgin düzeyde artış yok. Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar.

-Yeni varyantın bulaşma kabiliyeti yüksek. Vakalar içinden hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekenlerin oranı ise şu an düşük görünüyor. Yani gelişmeler, hastanelerimize aynı oranda yansımadı. BU, Omicron varyantının hasta etmediği anlamına gelmez. Kendinizi koruyun!

– Omicron kaynaklı vaka artışları, hastanelere henüz benzer düzeyde yansımadı. Fakat bu varyantın diğer varyantlarla karşılaştırıldığında daha az hasta ettiğini söyleyebilmek için elimizde yeterli veri yok. Hastalığı hafif geçiririm düşüncesiyle, tedbirleri asla ihmal etmeyin.

-Duygu Ertaş-