Onaylı Randevu Sisteminin sonuçları neler?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta hayata geçirilen Onaylı Randevu Sistemi'nin sonuçlarını değerlendirdi ve sistemin etkili bir şekilde işlediğini belirterek, vatandaşların randevu sadakatinde önemli bir artış olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta başlatılan Onaylı Randevu Sistemi’nin değerlendirmesini yaptı. Bakan Koca, 81 ilde yapılan değerlendirmenin ardından, “Sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Onaylı Randevu Sistemi’nde herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını belirtti. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri nedeniyle kapasitenin yüzde 30’unun kullanılamadığını ifade eden Koca, yeni sistemle birlikte bu durumun önemli ölçüde düzeldiğini vurguladı.
Bakan Koca, uygulamanın başlamasından sonra randevu talebinde artış olduğunu da belirtti. Yarın yapılacak Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir aylık sonuçların değerlendirileceğini ve kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi. Amacın, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak olduğunu dile getiren Koca, tüm gayretlerinin bu yönde olduğunu ifade etti.
Sağlık hizmetlerine yönelik yeni projelerle ilgili bir soruya cevap veren Bakan Koca, önceliklerinin vatandaşların taleplerini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak olduğunu belirtti. “Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz” diyen Koca, sorunların çözüme kavuşturulması için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version