Önce bomba ihbarı sonra asılsız haberi

Türk Hava Yolları’nın TK1766 sefer sayılı uçağı, akşam saatlerinde İstanbul’a gitmek üzere Varşova Havalimanı’ndan havalanmıştı. Ancak, sefer sırasında bomba ihbarı yapıldı. Kaptan pilot, hemen Romanya Bükreş Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek iniş için izin talep etti. Uçağın Bükreş Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptığı bildirildi. Yolcular tahliye edilirken, Romanya polisi detaylı bir […]

Türk Hava Yolları’nın TK1766 sefer sayılı uçağı, akşam saatlerinde İstanbul’a gitmek üzere Varşova Havalimanı’ndan havalanmıştı. Ancak, sefer sırasında bomba ihbarı yapıldı. Kaptan pilot, hemen Romanya Bükreş Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek iniş için izin talep etti.

Uçağın Bükreş Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde iniş yaptığı bildirildi. Yolcular tahliye edilirken, Romanya polisi detaylı bir arama gerçekleştirdi. Yapılan incelemede, bomba ihbarının asılsız olduğu anlaşıldı.

Yolcuların yeniden uçağa alınmasının ardından, seferin tamamlanması için uçak Bükreş’ten havalanarak İstanbul’a doğru yol aldı. Tahmini varış saati olarak 03.20 belirtildi. Bu olayın ardından Türk Hava Yolları yetkilileri ve ilgili makamların gerekli adımları atmaya devam edeceği belirtildi.

(Adil Yeşildağ)

Exit mobile version