Önce Sattı, Sonra Kiraladı!

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, Niğde Hüyük’te sattığı depolarını, satış fiyatına yakın fiyatlarla tekrar kiraladığı ortaya çıktı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO’nun sattıktan sonra, satış fiyatına yakın bir paraya kiraladığı Niğde ili Höyük köy de deposunun önünde açıklama yaptı. Gürer, ilginç durumu “Kamuya ait varlıkların birilerine peşkeş çekilmesi” olarak nitelendirdi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi […]

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, Niğde Hüyük’te sattığı depolarını, satış fiyatına yakın fiyatlarla tekrar kiraladığı ortaya çıktı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO’nun sattıktan sonra, satış fiyatına yakın bir paraya kiraladığı Niğde ili Höyük köy de deposunun önünde açıklama yaptı. Gürer, ilginç durumu “Kamuya ait varlıkların birilerine peşkeş çekilmesi” olarak nitelendirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Hüyük köyü mevkiinde TMO’ya ait iken satılan ve halen TMO alım merkezi durumunda olan siloların bulunduğu yerde üreticilerle bir araya geldi. TMO alım noktasının önce satıldığını sonra ise satış fiyatına kiralandığını iddia ederek “TMO’nun aralarında Hüyük deposu da olmak üzere farklı bölgelerde ofis deposunu sattı. Şimdi sattığı depoları, neredeyse satış fiyatına yakın meblağlar ile kiralıyor. Türkiye’de kamuya ait varlıklar bu şekilde peşkeş çekiliyor. TMO ithalatçı bir yaklaşımla ne yazık ki ülkemizde çiftçiye hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version