Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önce Yaya Dedik Ama!

“”Yaya yolu nerede? Trafikte

“”Yaya yolu nerede?

Trafikte ‘önce yaya’ başlığında başlatılan çalışmanın Antakya ayağında duranlar, “Yayaları düşünmek güzel ama, yaya geçitlerindeki çizgileri de görünür yapsak mı!” eleştirisine cevap verir mi?

İçişleri Bakanlığı tarafından “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilen 2019 itibariyle, 81 ilde eş zamanlı başlatılan “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” kampanyasına eleştiri var.
Bilindiği gibi, 81 İl’e gönderilen İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, bu kampanyanın yıl boyunca etkisini sürdürmesi için, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretleriyle uyarılarak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara durarak geçiş hakkı vermelerinin sağlanması istenmişti. Yol yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlarla (Belediye/ Karayolları) koordineli yapılması gereken çalışmalar ise, “Yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu noktalarda, yatay ve dikey işaretleme eksiklikleri tespit edilecek ve bu eksiklikler en kısa sürede giderilecek” şeklinde ifade edilmişti.
Antakya merkezinde de hayata geçirilen “Önce Yaya” görsellerini işaret edenler ise mevcut yaya geçiş çizgilerinin silik olduğundan, hatta bir çoğunun neredeyse hiç görünmediğinden şikayet ederek, “Önce güvenlik diyenlerin, yaya geçiş alanlarındaki eksiklikleri öncelikli olarak gidermesi gerekiyor” saptamasında bulunuyor. -Tamer Yazar-