Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Onkoloji Bölümü Kapanıyor!

MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde

MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde Tek Onkoloji Doktorunun da tayini çıktı

Hatay Tabip Odası (HTO), Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Araştırma Hastanesinde tek doktorlu Onkoloji Bölümü’nün fiilen kapandığını savundu.
HTO’ya göre, MKÜ Onkoloji Bölümü, 3 doktordan oluşması gerekirken, tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti götürmekteydi. Ancak tek onkoloji doktorunun da Ankara’ya tayinin çıkmasıyla beraber, bu birimin fiilen kapanmış olacağı kaydedildi.
Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Bilindiği üzere, yaklaşık 20 yıldır uygulanmaya çalışılan ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’ nedeniyle, sağlık alanında şiddet, aşırı iş yükü, malpraktis sorunları, itibarsızlık, ancak aylar sonrasına verilen randevular ve çözüm bulamayan hastalar gibi birçok sorun yaşanmaktadır.
Sağlık Bakanlığı, hekimlerin çığlığını duymamaktadır. Çözül(e)meyen bu ve benzeri sorunlar yüzünden hekimler ya ülke dışına göç ediyor ya çalıştığı şehri değiştiriyor ya da kamudan istifa edip özele geçiyor. Bu durumdan en çok etkilenenler, kanser hastalığı olan vatandaşlar oluyor.
2022 yılında güncellenen Personel Dağılım Cetveli’ne göre, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekim olması gerekirken, halihazırda 1 Uzman Hekim görevli olup, 3 hekimin işini yapmaya çalışmaktadır.
Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapmakta olan ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı yetiştirmesi gereken tek Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekimin Ankara’ya tayini çıkmış olup, bu nedenle de Tıbbi Onkoloji Bölümü fiilen kapanmış durumdadır.”

HTO Başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, Onkoloji Doktoru olmamasının tehlikelerine dikkat çekti.

YETKİLİLERE SORUMUZ VAR!
HTO başkanı Dr. Sevdar Yılmaz, bu konuda yetkililere şu soruları sordu:
“Araştırma Hastanesi’nde tedavi ve takibi yapılan hastaların durumu ne olacak? Tıbbi Onkoloji Uzmanı Hekimin tayin isteyeceği bilinmiyor muydu? Biliniyorsa, neden önlem alınmadı? Yeni Hekim ataması yapılana kadar, geçici de olsa Tıbbi Onkolog görevlendirmesi yapılacak mı? Tayini çıkan Tıbbi Onkoloji Uzmanının yerine ne zaman hekim ataması yapılacak? Halihazırda 3 hekimin yapması gereken görevi tek başına yapmaya çalışan ve iş yükü daha da artacak olan Hatay EAH Tıbbi Onkoloji Uzmanının yanına, Personel Dağılım Cetveli’ne göre yapılması gereken 2 hekim ataması ne zaman yapılacak?
Kanser hastalarının tedavilerinin gecikmesi durumunda ciddi sonuçları olacağını hepimiz biliyoruz. Mağduriyetler oluşmaması adına, bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerekmekte olup, kanonun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna ve ilgililere duyururuz.”

TEK DOKTORUN TAYİNİ ÇIKTI
Hatay MKÜ Sağlık ve Araştırma Hastanesi’nde, bu yılın başlarından itibaren Cerrahi Onkoloji Polikliniği hizmet vermeye başlamıştı. Cerrahi Onkoloji Uzmanı, Genel Cerrah Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Esat Duymuş, hastanede, alanında uzman hekimlerden biri ve Hatay’da Cerrahi Onkoloji alanında branşlaşmış, cerrahi onkoloji yan dal uzmanı olarak hizmet veren tek hekimdi. Şimdi o da gitti! -Cemil Yıldız-