Öntürk: “Belediyecilik nasıl yapılır göstereceğiz”

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen mahalle ziyaretleri kapsamında AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Öntürk, Cumhur İttifakı’nın birlikte çalıştığını vurgulayarak, “Allah’ın izniyle tekrar tarihimizi, kültürümüzü ve birlikteliğimizi koruyarak binalarımızın, kurumlarımızın hepsini yeniden tarihine uygun bir şekilde yapacağız.” dedi. Özellikle Hatay’da yaşayan nüfusun büyük bir kısmının kırsalda olduğuna […]

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen mahalle ziyaretleri kapsamında AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, vatandaşlarla bir araya geldi.

Programda konuşan Öntürk, Cumhur İttifakı’nın birlikte çalıştığını vurgulayarak, “Allah’ın izniyle tekrar tarihimizi, kültürümüzü ve birlikteliğimizi koruyarak binalarımızın, kurumlarımızın hepsini yeniden tarihine uygun bir şekilde yapacağız.” dedi.

Özellikle Hatay’da yaşayan nüfusun büyük bir kısmının kırsalda olduğuna dikkat çeken Öntürk, kırsal alanların önemine vurgu yaptı. “Kırsalları önemsiyoruz. Buralar terk edilmiş olsaydı perişan olurduk. İnsanlar ocağına, baba ocağına, ana ocağına geldi. En azından buralara sığındı. Bunlar çok önemliydi.” diyen Öntürk, kırsalla bağlantısı olmayanların şehir dışına gitmek zorunda kaldığını belirtti. Ayrıca, “İnşallah onları da en kısa sürede getirip Hatay’ın demografik yapısını koruyacağız.” sözleriyle bu konudaki çözüm taahhüdünde bulundu.

Öntürk, belediyeciliğin ehil bir iş olduğuna dikkat çekerek, “Kırsalın yaşanabilir ve ulaşılabilir olması lazım. Allah’ın izniyle AK Parti belediyeciliği ile Cumhur İttifakı’nın birlikteliği ile bunları bir daha konuşmayacağız. Belediyecilik nasıl yapılırmış göstereceğiz.” ifadelerini kullandı. Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version