Öntürk,’’ Ben icraat adamıyım’’

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, beraberinde Ak Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Adem Yeşildal, Abdülkadir Özel, Kemal Karahan ve MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile birlikte düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Öntürk, 6 Şubat’ta kaybedilen vatandaşlar için Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil […]

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, beraberinde Ak Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı, Ak Parti Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Adem Yeşildal, Abdülkadir Özel, Kemal Karahan ve MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile birlikte düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Öntürk, 6 Şubat’ta kaybedilen vatandaşlar için Allah’tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Bütün gayretimiz bu şehri tekrar ihya ve inşa etmek. Bunun içinde bu şehri bütün tarihiyle ve renkleriyle bilmek gerekir. Biz bunu çok iyi biliyoruz. “Dersimizi iyi çalıştık” dedi. Rezerv alanları konusundaki yanlış algıları düzeltmeye çalışan Öntürk, inşa edilen konutların depremden önceki sahiplerine verileceğini vurguladı. Hassa, Altınözü ve Belen’de konut ihtiyaçlarının hak sahiplerine verildiğini belirten Öntürk, Antakya, Defne, Samandağ ve Kırıkhan’daki gecikmelerin zemin güçlendirmelerinden kaynaklandığını ifade etti. Öntürk, seçim kampanyasını sade bir şekilde sürdüreceklerini belirtti.


“Bu şehri tek başıma ayağa kaldıramam, bunu hep birlikte yapmalıyız” diyen Öntürk, konut yapımının yanı sıra çöken altyapıların yeniden inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Ulaşımın da önemine değinen Öntürk, ulaşım sorunlarını çözeceklerini söyledi.
Turizm Master Planı eksikliğine dikkat çeken Öntürk, Antakya’nın açık hava müzesine dönüşmesi için icraat yapacaklarını belirtti. Ayrıca, her ilçenin sanayisini düzenleyerek şehri kalkındırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına da değinen Öntürk, modern kütüphaneler ve uygun ortamlar oluşturacaklarını söyledi.
Son olarak, “Ben icraat adamıyım, bu yüzden medyada çok fazla görünmüyorum. İnşallah 31 Mart yerel seçiminden sonra da vatandaşlarımıza daha düzenli, daha güvenli bir şehir sunmak için icraatlar yapacağız” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version