Öntürk: “Hatay’ı kazandıracağız, kiracıları değil”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde şehrin yeniden inşa ve ihyası sürecinde ihtiyaçları belirlemek ve talepleri toplamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi. Son olarak İskenderun ve Antakya’da yapılan toplantılara Vali Mustafa Masatlı, milletvekilleri, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, kaymakamlar, belediye başkanları, protokol üyeleri ve muhtarlar katılım sağladı. Toplantılarda konuşan […]

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde şehrin yeniden inşa ve ihyası sürecinde ihtiyaçları belirlemek ve talepleri toplamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi. Son olarak İskenderun ve Antakya’da yapılan toplantılara Vali Mustafa Masatlı, milletvekilleri, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, kaymakamlar, belediye başkanları, protokol üyeleri ve muhtarlar katılım sağladı.
Toplantılarda konuşan Başkan Mehmet Öntürk, Hatay genelinde yapılan çalışmalara değinerek, Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda bürokratların gece gündüz çalıştığını ve şehri yeniden ayağa kaldırmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemini vurguladı.
Öntürk, Büyükşehir’in mevcut araç parkının yetersiz olduğunu belirterek, hafta içinde alınacak krediyle yeni bir araç filosunun, kira bedelinin yüzde otuz beşine denk gelecek bir bedelle satın alınacağını duyurdu. Kredinin dört yıl içerisinde ödeneceğini ve araçların Hatay’ın mülkü olacağını belirten Öntürk, “Kiracıyı kazandırmayacağız, Hatay halkını kazandıracağız” diyerek, iş makinelerinin tüm ilçelerin kullanımına sunulacağını müjdeledi.
Öntürk, mali durumu düzenler düzenlemez hizmetlere dört koldan başladıklarını belirtti. Bu hizmetlerden birinin de 1000 kilometrelik asfalt çalışması olduğunu dile getirerek, çalışmanın 600 kilometresinin eski ihalelerle uygun fiyatlar üzerinden yapıldığını, geri kalan 400 kilometresinin ise atıl durumda olan asfalt plent şantiyelerinin onarılıp kullanılmasıyla Büyükşehir’in kendi imkânlarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.
Başkan Öntürk, ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla iş birliği yaparak, ayrım gözetmeksizin tüm imkânları ortak kullanma yoluna gittiklerini belirtti. Kırıkhan Belediyesi’nin asfalt plent şantiyesine ekipman ve malzeme desteği vererek, 750 milyon lira değerindeki çalışmayı 75 milyon liraya mal ettiklerini, bu sayede hem ciddi bir tasarruf sağladıklarını hem de çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version