Öntürk İddialı konuştu

"Tarlada 3 TL Olan Domatesi, 50 TL’ye Sattırmayacağız"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’da tarlada 3 liraya elden çıkarılan domatesin, marketlerde kilogramının 50 liraya satılmasını kabul edilemez bulduklarını belirtti. Öntürk, “Tarlada 3 lira olan domates, vatandaşımıza 50 liraya satılmayacak,” dedi.
Bu durumu önlemek için, ilk etapta Antakya ve İskenderun’da uluslararası standartlarda iki hal kurulacağını açıkladı. Yer sorunlarının çözülmeye çalışıldığını ve bu hallerin Antakya ve İskenderun’un çevresindeki ilçelere meyve-sebze sevkiyatını sağlayacağını belirtti. Ayrıca diğer ilçelerde de haftanın 7 günü hizmet verecek küçük pazarlar kurulacağını ifade etti. Öntürk, amaçlarının esnafı zor durumda bırakmak değil, üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturmak olduğunu vurguladı.
Başkan Mehmet Öntürk, şöyle devam etti:
“Kuracağımız pazarlarda aracıları ortadan kaldırıp üreticilerimizi tüketicilerle doğrudan buluşturacağız. Hallerimizle ilgili düzenlemeleri de kısa sürede hayata geçirerek, Antakya ve İskenderun hallerini uluslararası düzeye taşıyacağız. Dışarıdan meyve-sebze girişleri yasaklanacak. Üreticimiz ile tüketicimiz birleştirilecek.” – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version