Öntürk ve ilçe başkanları Mansur Yavaş’ı ağırladı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Tarihî Kentler Birliği (TKB) Başkanı Mansur Yavaş’ı Hatay’da ağırladı. Toplantıya HBB Başkanı Öntürk ve ABB Başkanı Yavaş’ın yanı sıra 15 ilçe belediye başkanı da katıldı. Toplantıda, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verirken, ilçe belediye başkanları da kendi bölgelerinin […]

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Tarihî Kentler Birliği (TKB) Başkanı Mansur Yavaş’ı Hatay’da ağırladı. Toplantıya HBB Başkanı Öntürk ve ABB Başkanı Yavaş’ın yanı sıra 15 ilçe belediye başkanı da katıldı.
Toplantıda, HBB Başkanı Mehmet Öntürk, şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verirken, ilçe belediye başkanları da kendi bölgelerinin sorunlarını dile getirerek çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişi yaptı.
Tarihî Kentler Birliği olarak 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde saha gezilerine başladıklarını ifade eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, depremden etkilenen belediyeleri, TKB’ye ödeyecekleri katılım payından muaf tutmayı planladıklarını belirtti.
Toplantıda konuşan HBB Başkanı Öntürk, deprem sonrası Hatay’dan çevre illere yoğun bir göç yaşandığını ve Hatay’ın demografik yapısını korumaya büyük önem verdiklerini vurguladı. Rezerv alanlarının bu amaçla oluşturulduğunu dile getiren Öntürk, “En önemli görevimiz, vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmak. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.
Öntürk ayrıca, deprem sonrası Hatay’daki belediyelerin gelirlerinin düştüğünü ve bu sorunların merkezi hükümet ile bakanlıklarla birlikte çözülmeye çalışıldığını ifade etti.
Toplantı sonunda, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ve katılımcı ilçe belediye başkanlarına teşekkürlerini ileten Öntürk, tüm belediyelerin, parti ayrımı gözetmeksizin Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için dayanışma içinde çalıştığını belirtti.

Exit mobile version