Öntürk’ten beton mikserlerine denetim kıskacı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya ilçesinde seyir halindeyken bir beton mikserinin döküm bölümünü kapatmadan ilerlediğini fark etmişti. Makam aracıyla bir programa katılmak üzere giderken yola harç döküldüğünü gören Başkan Öntürk, hemen mikseri durdurarak sürücüye uyarılarda bulunmuştu. Başkan Öntürk’ün uyarılarından sonra şehrin farklı noktalarında zabıta birimlerinin beton mikserlerine yönelik denetimlerinin artırıldığı bildirildi. Başkan Öntürk, […]

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya ilçesinde seyir halindeyken bir beton mikserinin döküm bölümünü kapatmadan ilerlediğini fark etmişti. Makam aracıyla bir programa katılmak üzere giderken yola harç döküldüğünü gören Başkan Öntürk, hemen mikseri durdurarak sürücüye uyarılarda bulunmuştu.
Başkan Öntürk’ün uyarılarından sonra şehrin farklı noktalarında zabıta birimlerinin beton mikserlerine yönelik denetimlerinin artırıldığı bildirildi.
Başkan Öntürk, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 06.08.2024 tarih ve 230 sayılı “Beton Mikserlerinde Kapak Kapatmak” konulu kararını hatırlatarak, bu tür ihlallerin yol ve çevre kirliliğine yol açtığını vurguladı. Sürücülere ve firmalara meclis kararına uymaları konusunda çağrıda bulunan Öntürk, uyulmaması durumunda zabıta ekiplerinin denetimleri sıklaştırarak gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını ifade etti.

Exit mobile version