Öntürk’ten Katliama Kınama

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 29 yıl önce yaşanan Srebrenitsa katliamını kınadı. Başkan Öntürk, şu mesajı paylaştı: “8 binden fazla masumun katledildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın 29’uncu yıl dönümünde, hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.” **Srebrenitsa Katliamı Nedir?** Srebrenitsa Katliamı, Bosna Savaşı sırasında 11 Temmuz 1995’te Bosna’nın Srebrenitsa kasabasında gerçekleşen trajik bir olaydır. Bosna Sırp ordusu, […]

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 29 yıl önce yaşanan Srebrenitsa katliamını kınadı. Başkan Öntürk, şu mesajı paylaştı:

“8 binden fazla masumun katledildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın 29’uncu yıl dönümünde, hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz.”

**Srebrenitsa Katliamı Nedir?**

Srebrenitsa Katliamı, Bosna Savaşı sırasında 11 Temmuz 1995’te Bosna’nın Srebrenitsa kasabasında gerçekleşen trajik bir olaydır. Bosna Sırp ordusu, Birleşmiş Milletler’in “güvenli bölge” olarak tanıdığı Srebrenitsa’ya saldırarak binlerce Müslüman erkeği ve genç erkeği topluca öldürmüştür. Olay, tarihin en büyük soykırımlarından biri olarak kabul edilir ve uluslararası toplumda büyük yankı uyandırmıştır.

Exit mobile version