Öntürk’ün ilk kriz sınavı “ulaşım”

Hatay Büyükşehir Belediyesine ait dolmuşlarda kent kart sistemi kapatıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesine ait dolmuşlarda kullanılan kent kart sistemi Büyükşehir’e bağlı dolmuş kooperatif Şoförlerinin inisiyatifi ile kapatılıyor. Haftalardır şehrin bazı güzergah noktalarında kapatılan kent kart sistemi şehrin tüm güzergahlarına yayılarak kapatılıyor. Dolmuş şoförlerinin inisiyatifi ile kapatılan sistem yolcuların dolmuş ücretini tek seçenek olan nakit para şeklinde ödemesine sebep olarak, ellerinde bulunan kent kartların kullanımını olanaksız kılıyor. Kent kart sistemini kapatan şoförlerin ise sistemi HBB direktifi ile kapatıp kapatmadığı ise bilinmiyor.

Kent kart sistemini HBB’ye bağlı dolmuşlarda kapatan Şoförler ise deprem sonrası sağlanan mazot desteğinin HBB Başkanlığına seçilen Mehmet Öntürk ile kesildiğini ve Belediyenin herhangi bir destek sağlamadığını belirtiyor. Hatay Büyükşehir Belediye’sinin bir önceki yönetiminin haftalık mazot desteğinin yanında 65 yaş üstü olan ve ücretsiz seyahat eden yolcuların ücretlerinin de HBB tarafından ödendiğini belirten dolmuş şoförleri seçilen Öntürk yönetiminin bu ödeme desteğini de kestiğini iddia etti.

Hatay halkının ulaşım mağduriyeti deprem öncesi ve sonrasında da kriz halindeyken yeni HBB yönetiminin bu krize çözüm olacağı tahmin ediliyordu. Vatandaşlar ise yaşanan kent kart krizinin halkın yararına olacak şekilde çözülmesini beklerken yıllardır süren ulaşım çilesinin son bulması içinde HBB yönetiminin durumu bir an önce çözmesini bekliyor.

 

(İlyas Yiğit)

Exit mobile version