Öntürk’ün önceliği demografik yapıyı korumak

Cumhur İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, katıldığı bir televizyon programında seçilmesi halinde Hatay’ın öncelikli stratejilerini açıkladı. Öntürk, şu ana başlıklar altında Hatay’ın geleceğine dair hedeflerini ortaya koydu: Demografik Yapının Korunması: Şehirden göç eden vatandaşların tekrar şehre kazandırılmasının ve demografik yapının korunmasının önemine işaret eden Öntürk, bu konunun kendileri için öncelikli olduğunu vurguladı. […]

Cumhur İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, katıldığı bir televizyon programında seçilmesi halinde Hatay’ın öncelikli stratejilerini açıkladı. Öntürk, şu ana başlıklar altında Hatay’ın geleceğine dair hedeflerini ortaya koydu:
Demografik Yapının Korunması: Şehirden göç eden vatandaşların tekrar şehre kazandırılmasının ve demografik yapının korunmasının önemine işaret eden Öntürk, bu konunun kendileri için öncelikli olduğunu vurguladı.
Tarihi Mirası Yaşatmak: Atalarımızın 1938’de gerçekleştirdiği birlikteliği hatırlatan Öntürk, Hatay’ın tarihi mirasının önemine değindi. Tayfur Sökmen’in Cumhurbaşkanlığı döneminde Mustafa Kemal Atatürk’ün “şahsi meselem” dediği şehir olan Hatay’ın, o dönemde gerçekleşen birlikteliği anımsatarak, şehrin bu birlikteliğe yeniden kavuşması gerektiğini ifade etti.
Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Öncelikli: Hatay’ın birlik, beraberlik ve kardeşliğini güçlendirmek için çalıştığını belirten Öntürk, şehrin sosyal dokusunu korumanın ve geliştirmenin önemine vurgu yaptı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version