Operasyonların Merkezinde

Peker’in iddiaları Ankara gündeminde Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik Nisan ayında “organize suç örgütü” operasyonu başlatılmış; Hatay, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Trabzon’da 121 adreste arama yapılmış ve onlarca şüpheli gözaltına alınmıştı. Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı olan ve yurtdışında olan Sedat Peker, son dönemde YouTube üzerinde yayımladığı videolarda ortaya […]

Peker’in iddiaları Ankara gündeminde

Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik Nisan ayında “organize suç örgütü” operasyonu başlatılmış; Hatay, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Trabzon’da 121 adreste arama yapılmış ve onlarca şüpheli gözaltına alınmıştı.

Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla hakkında gözaltı kararı olan ve yurtdışında olan Sedat Peker, son dönemde YouTube üzerinde yayımladığı videolarda ortaya attığı iddialarla gündeme geldi. Peker, yayımladığı videolarda, birçok isim hakkında farklı iddialar dile getiriyor.

Nisan ayında, İstanbul merkezli birçok ilde, Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 63 kişiye yönelik “organize suç örgütü” operasyonu başlatılmış, bu kapsamda Hatay, İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Trabzon’da 121 adreste arama yapıldı ve onlarca şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Peker’in elebaşı olduğu 63 kişinin; “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suça karıştığı belirlenmişti.

Hatay’ı da içine olan operasyonların merkezinde yer alan Peker için Ankara da ısınıyor. Yapılan son açıklamalara göre, CHP, Sedat Peker’in son iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak. Bir yılı aşkın süredir önce Youtube’da videolar yayınlayan, ardından “Deli Çavuş” adlı Twitter hesabından paylaşımlar yapan Sedat Peker’in iddiaları, bu kapsamda yargıya taşınacak. CHP liderinin bu konudaki paylaşımında, “Pazartesi, Parti örgütümüz, suç duyurusunda bulunacak. Vatan kurtaran savcı ve hakim, haydi göreyim sizi! Hem konser falan değil, konu SPK…” dedi.

Tamer Yazar

Exit mobile version