Operatör zamları TBMM gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, GSM operatörlerinin her ay güncellediği fiyat tarifelerini Meclis gündemine taşıdı. Öztürk, operatör zamlarının vatandaşa yüklü faturalar olarak geri döndüğünü vurgulayarak, bu konudaki endişeleri dile getirdi. Sosyal medya platformu X’ten bir açıklama yapan Öztürk, “Operatör soygununu Meclis gündemine taşıyoruz. Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel ihtiyaçlarından […]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, GSM operatörlerinin her ay güncellediği fiyat tarifelerini Meclis gündemine taşıdı. Öztürk, operatör zamlarının vatandaşa yüklü faturalar olarak geri döndüğünü vurgulayarak, bu konudaki endişeleri dile getirdi.

Sosyal medya platformu X’ten bir açıklama yapan Öztürk, “Operatör soygununu Meclis gündemine taşıyoruz. Ekonomik krizin faturası halka kesilirken, vatandaş en temel ihtiyaçlarından vazgeçmek zorunda kalıyor” dedi. 2024 yılında iletişimin temel ihtiyaç haline geldiğini belirten Öztürk, GSM operatörlerinin uyguladığı fahiş fiyatların halkı isyan etme noktasına getirdiğini ifade etti.

Araştırma önergesinde, “GSM operatörlerinin fiyat tarifelerinin neye göre belirlendiği, haksız fiyat uygulayıp uygulamadığı ve bu fahiş fiyatların vatandaş üzerindeki etkilerinin araştırılması” talep ediliyor. Öztürk, “Halkımız neyden dertliyse biz de ondan dertliyiz. Kimse kendini yalnız ve çaresiz hissetmesin, biz buradayız” dedi.

Öztürk’ün önergesinde şu ifadelere yer verildi: “İletişim ve teknoloji çağında cep telefonu ve internet kullanımı artık bir lüks değil, ihtiyaç halini almıştır. Türkiye’nin bozulan ekonomisi ve artan enflasyon sonucunda alım gücü düşen vatandaş, internete erişimde sıkıntı yaşamaktadır. Özellikle GSM operatörlerinin her ay fiyat tarifelerini güncellemesi, vatandaşa yüklü faturalar gelmesine neden olmaktadır.”

Öztürk, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. maddelerine dayanarak Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Exit mobile version