“Orman Benim” Kampanyasıyla Orman Yangınlarına Karşı Mücadele Ediliyor

Ülkemizde son yıllarda artan orman yangınlarına karşı mücadele kapsamında “Orman Benim” kampanyası başlatıldı. Küresel ısınmanın etkisiyle orman yangınlarının önlenmesi ve çevreye olan zararların en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen kampanya, belirli ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Kampanya çerçevesinde orman içi ve bitişiğindeki alanlarda temizlik çalışmaları yapılacak ve yangın riski taşıyan maddelerin azaltılması hedeflenecek. Ayrıca, çevre temizliği […]

Ülkemizde son yıllarda artan orman yangınlarına karşı mücadele kapsamında “Orman Benim” kampanyası başlatıldı. Küresel ısınmanın etkisiyle orman yangınlarının önlenmesi ve çevreye olan zararların en aza indirilmesi amacıyla düzenlenen kampanya, belirli ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.
Kampanya çerçevesinde orman içi ve bitişiğindeki alanlarda temizlik çalışmaları yapılacak ve yangın riski taşıyan maddelerin azaltılması hedeflenecek. Ayrıca, çevre temizliği ve bilinçlendirme faaliyetleriyle orman yangınlarının olumsuz etkileri en aza indirilmeye çalışılacak.
Hatay Valisi Mustafa MASATLI’nın himayelerinde düzenlenecek olan kampanya, Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek ve tüm vatandaşlar davetli olacak. Kampanya kapsamında belirlenen adreslerde yapılacak çalışmalarla ormanlarımız, yerleşim yerleri ve tarım alanları yangınlara karşı daha dirençli hale getirilecek.
Kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak ve katılım sağlamak isteyenler, ilgili yetkililere aşağıdaki iletişim numaralarından ulaşabilirler:
1. Antakya: Yıldırım Orman Parkı – İrtibat: Ali ÖZDEMİR (0534 0352337)
2. İskenderun: Karahüseyinli Mahallesi – İrtibat: Nuh Erdem (0507 1514235)
3. Dörtyol: Zübeyde Hanım Parkı – İrtibat: İsmail YÜKSEKKAYA (0507 9887122)
4. Erzin: Şirinsu Mevkii – İrtibat: Mustafa KÜTÜKOĞLU (0543 5383773)
5. Kırıkhan: Orman Parkı – İrtibat: İsa YARDIMCI (0506 6325198)
6. Yayladağı: Avcılarsuyu Orman Parkı – İrtibat: Ali UTANÇ (0534 4841451) – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version