Örnekevler Boşaltılıyor: Depremzedeler taşınıyor

22 Ekim 2023 tarihinde açılışı yapılan ve Zülal Çakıcı ile Hamide Göksan’ın mimarisiyle inşa edilen Örnekevler Yaşam Köyü, Karayolları’nın TOKİ için yapılacak yol iddiasıyla boşaltılıyor. Diğer konteyner kentlerden farklı olarak planlanan ve içerisinde 100 adet Tiny House bulunan Örnekevler Yaşam Köyü, depremzedelere yuva olmuştu. Depremden zaten mağdur olan insanlar barındıkları yerde Karayolları’nın TOKİ için yol […]

22 Ekim 2023 tarihinde açılışı yapılan ve Zülal Çakıcı ile Hamide Göksan’ın mimarisiyle inşa edilen Örnekevler Yaşam Köyü, Karayolları’nın TOKİ için yapılacak yol iddiasıyla boşaltılıyor.

Diğer konteyner kentlerden farklı olarak planlanan ve içerisinde 100 adet Tiny House bulunan Örnekevler Yaşam Köyü, depremzedelere yuva olmuştu. Depremden zaten mağdur olan insanlar barındıkları yerde Karayolları’nın TOKİ için yol yapma planları nedeniyle bir mağduriyet yaşıyor.

Yol yapılacağı iddiasıyla yerleşim yerinden çıkarılan, evleri yıkılmış, çocuklarıyla birlikte sadece 16 metrekarelik alanda hayatta kalmaya çalışan, Kuzeytepe’deki Tiny House’larda yaşayan aileler, topluca Serinyol’da yer alan başka bir yerleşim alanına taşınacakları iddiasıyla gündeme geldi. Aileler, işlerini ve çocuklarının okullarını bu bölgeye taşımış, yaşamlarını burada kurmuş durumda iken buraya uzak bir başka yere gitmek istemiyor. Bu kapsamda AFAD yetkililerin yaptığı inceleme sonucunda depremzelerin Kuzeytepede başka bir parsele taşınması isteğinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Depremzedeler sesini duyurmak istiyor
Örnekevler Yaşam Köyü sakinleri, yetkililerin bu konuyu mağduriyet yaşatmadan çözmesini ve seslerine kulak verilmesini istiyor. Yaşam köyü sakinleri, sorunlarının çözülmesi için mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, devletin Kuzeytepe de başka bir alana taşınması konusunda kendilerine yardımcı olmasını talep ediyorlar. ( Duygu Ertaş)

Exit mobile version