Ovacık başarmış!

Bizler ne yaptık? Tunceli Ovacık Belediyesi tarafından desteklenen doğal tarım çalışmaları kapsamında üretilen ve satışa sunulan ‘Çiçek Balı’, gastronomi etiketli Hatay’ın belediyelerine ve üretimlerine de örnek olur mu? Baldan tarımsal üretime, dut kurusu ve pekmezden bakliyata, Sınırlı Sorumlu Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretimi yapılan ürünler, tüm belediyelere, ‘istenirse yapılır’ noktasında örnek oluyor. […]

Bizler ne yaptık?

Tunceli Ovacık Belediyesi tarafından desteklenen doğal tarım çalışmaları kapsamında üretilen ve satışa sunulan ‘Çiçek Balı’, gastronomi etiketli Hatay’ın belediyelerine ve üretimlerine de örnek olur mu?

Baldan tarımsal üretime, dut kurusu ve pekmezden bakliyata, Sınırlı Sorumlu Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üretimi yapılan ürünler, tüm belediyelere, ‘istenirse yapılır’ noktasında örnek oluyor. Verilen mesaj ise oldukça net:
“Biz, gıdadaki endüstriyel üretim tarzına karşı, geleneksel üretimi savunuyoruz ve sisteminin merkezine de üretici ile tüketiciyi koyuyoruz. Aracı ve tüccarları aradan çıkarıyor, üreticiden tüketiciye ulaştırıyoruz.”
Eldeki örneği işaret edenler ise, Hatay coğrafyasındaki belediyelerin, özellikle ‘gastronomi’ etiketi ile daha üretken bir noktaya gelmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Bunu yaparken de, Tunceli Ovacık örneğinde olduğu gibi, ülkeye yayılan belediye etiketli bir ürünün olup olmadığını sorguluyor!
-HEP BERABER-
Bir dönem Ovacık Belediyesi’nin sürdürmüş olduğu doğal tarımsal üretim çalışmalarının üretimdeki örgütlü alanı olarak ortaya çıkan, Sınırlı Sorumlu Ovacık 94 Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, örnek gösterildiği noktada omuzladığı öncelikle de dikkat çekiyor:
“Ürünlerimizin alış ve satış fiyatını, üreticilerimizle beraber belirliyoruz. Asla sermaye oluşturma amacı taşımıyor, gelirimizi de yalnızca kooperatif fonlarına aktararak toplumla paylaşıyoruz.” -Tamer Yazar-

Exit mobile version