Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oynarsan doğayla

Oynar senin hayatınla… Antakya

Oynar senin hayatınla…

Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker’in, son yağışlarla adeta yeniden göl halini alan Amik Ovası (eski göl havzası) için paylaştığı son eleştiri, çevre politikalarında izlenen yanlışa dair oldu.

2012 senesinin Ocak ayında yaşanan yoğun yağışlar sonucunda, Amik Gölü’nün tam ortasına yapıldığı gerekçesiyle yıllarca tartışılan havaalanı pisti sular altında kalmış, o dönem de ‘çevre politikaları’ çok tartışılmıştı.
Sene 2019 ve bir Ocak ayı daha! Süren yağışlar ve Amik Ovası bir kez daha sular altında! Yaşanan sıkıntıyı dile getiren isimlerden biri, Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker oldu. Doğanın dengesi ile oynanmaması gerektiğini ifade eden ve sonucun da eldeki olduğunu ifade eden Asker, sosyal paylaşım hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştığı eleştirisinde şunları söyledi:
“Ne ekersen onu biçersin! Sen haritadan koskoca bir gölü sil, doğanın dengesini altüst et, yetmez gibi ovaya çevirdiğin tarım alanını imara aç; hastaneni, AVM’ni vs oraya kur, sonra da her yağmur sonrası ‘göl geri geldi’ diye ağla! Oynarsan doğayla, oynar senin hayatınla… Doğa, ondan çalınanı er geç geri alır, ama acı fatura kime kalır, onu da vicdanlara sormalı. Seneler önce kurutulan ‘şehrin can damarı’ bugün can yakıyorsa, vebali, bugünlere gelinmesine sebep olanlarındır. Bu şehrin yönetimine aday olan herkese, işte bu yüzden, ‘çevre, partiler üstüdür’ diyoruz. Çevreden kaynaklardan zararlardan tüm insanlık nasibini alıyor. O yüzden, A ya da B partisinin uyguladığı yanlış çevre politikalarının ceremesini çekme noktasında hepimiz eşitiz…” -Tamer Yazar-