Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oyun Parkı ve Baz İstasyonu!

Çocuklar Güvende mi? Vali

Çocuklar Güvende mi?

Vali Ürgen Parkı içinde yer alan ‘baz istasyonu’ hala aktif olarak kullanımda mı, merak konusu.Yeni düzenleme net! Baz İstasyonları, çocukların oyun alanlarından uzakta, güvenilir bir mesafede tutulacak!

Elektromanyetik alan oluşturan sabit elektronik haberleşme cihazlarının kuruluş yeri, montajı, denetlenmesi ve güvenlik sertifikası düzenlenmesine ilişkin hususlarda aylar önce önemli bir düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre, ‘baz istasyonları’ çocukların oyun alanlarından uzakta, güvenilir bir mesafede tutulacak! Ancak kanun bu kadar açık ifadelerle ‘uygulama alanına’ sınırlama koysa da, Antakya’nın Vali Ürgen Parkı içindeki ‘baz istasyonu’ kulesi hala yerinde ve o kulenin birkaç adım mesafesinde bir ‘çocuk oyun parkı’ bulunuyor.
Söz konusu Yönetmelik, “Baz istasyonları anten ve cihazları, çocuklar için ayrılmış oyun alan sınırlarından en az güvenlik mesafesi kadar uzakta bulunur” ifadesine yer verirken, ilgili belediyeler ya da kurumlar, adım mesafesindeki bu duruma ‘güvenli’ mi der yoksa konuya müdahale mi eder? Hangisi? -Tamer Yazar-