Özde Dindar ve Sözde Dindar-2

Konuya kaldığım yerden devam ediyorum. Mümin aşamasında olanların şeytan ve dostlarından korkmamaları ve Allah’ın korumasında oldukları belirtilmiştir. Al-i İmran-175. Ey insanlar! Şunu iyice bilin ki, sizlere musallat olmak üzere pusuda beklemekte olanşeytan, ancak kendisi gibi olumsuz düşünenleri /ona dost /veli olanları korkutur ve öylelerini yoldan çıkarır. Fakat mümin iseniz, şeytan ve dostlarından korkmanıza gerek yoktur, […]

Konuya kaldığım yerden devam ediyorum.

Al-i İmran-175. Ey insanlar! Şunu iyice bilin ki, sizlere musallat olmak üzere pusuda beklemekte olanşeytan, ancak kendisi gibi olumsuz düşünenleri /ona dost /veli olanları korkutur ve öylelerini yoldan çıkarır. Fakat mümin iseniz, şeytan ve dostlarından korkmanıza gerek yoktur, sadece Benden /Benim desteğimi kaybetmekten korkun.

Ahzab-58. Aynı şekilde bu sırada mümin erkeklere ve mümin kadınlara, haksız yere ezi­yet etmekte olanlar da onlara iftira etmiş gibi apaçık ve ağır bir haram işleme riskine /ism’e girmiş olmaktadırlar.

Maide-93. İman edip salih ameller /faydalı işler yapanlar ve takva sahibi olanlara, iman edişlerinden, salih ameller işlemeleri ve takva sahibi oluşlarından ayrılmadıkları sürece, kendilerine yiyip içtiklerinden dolayı herhangi bir günah olmayacaktır. Çünkü Allah, salih ameller işleyenleri /muhsin olanları sever.

       Kur’an’da, Özde Dindar olması nedeniyle Mümin’lik basamağına veya İnsan-ı Kamillik başmağına /son sınıfa da yükselmiş olanların Allah’ın nezdinde şu önemli özelliklerinin olduğuna değinilmektedir.

En’am-159. Ya Muhammed!Özellikle de dinlerini parçalara, fırkalara /hiziplere ayıran, grup grup olanlara uyma ve onlardan uzak dur. Artık onların işi Allah’a kalmıştır. Allah, hesap günü onlara amellerinin yanlışlığını haber verecek ve o zaman hatalarını anlayacaklardır.

Al-i İmran-103. Birlik halinde Allah’ın ipine /tek ilahlı İslâm dinine ve son ders /davet kitabı olan Kur’an’a sımsıkı sarılın ve bu konuda anlaşmazlıklara saplanıp gruplara bölünmeyin.

Kaldığım yerden devam etmek üzere sağlıklar dilerim.

Exit mobile version