Özel ile Kurtulmuş cenazede tartıştı

İsrail askerlerince hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleştirildi. Cenazede, konuşma yapma fırsatı bulamayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı. Cenazeye katılan çok sayıda siyasetçi arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşma yapmaları dikkat çekti. Ancak, […]

İsrail askerlerince hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleştirildi. Cenazede, konuşma yapma fırsatı bulamayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile tartıştı.

Cenazeye katılan çok sayıda siyasetçi arasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşma yapmaları dikkat çekti. Ancak, Özgür Özel’in cenazede konuşma yapamaması, bazı tartışmalara yol açtı.

Serbestiyet’in haberine göre, Özgür Özel, Kurtulmuş’a tepki göstererek şunları söyledi: “İki çift laf kıymetli ama dinlemeyi bilene. Böyle günde halen daha ikilik, halen daha siyasi şey yaratıyorsunuz. Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. Takdir sizin ama hem ‘Tarafsızım’ deyip, hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek, bunlar hoş olmadı. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızdan çıkacak iki çift lafın önemli anlamı olur.”

Kurtulmuş, Özel’e yanıt olarak, “Kardeş, benden farklı bir şey mi söyleyeceksin?” dedi. Özel ise, “Onu ben takdir ederim,” şeklinde cevap verdi.

Özgür Özel cenaze sonrası yaptığı açıklamada, törende yaşananlarla ilgili şunları ifade etti: “Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Didim’e geldik. Arkadaşlarımız cenazede konuşmalar olabileceğini iletti. Cumhurbaşkanı yardımcısı ve meclis başkanının konuşması için bir kürsü kurulduğunu öğrendim. Partililerimizin itirazı üzerine kürsü kaldırıldı. Sayın Meclis Başkanını aradım, ‘Ankara’dan buraya kadar gelmişim, hepiniz adına bir konuşma yapmam uygun olur’ dedi. Ben de kendisine ‘Tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşsaydınız münasip olurdu ancak son dönemdeki tutumlarınızdan sonra tarafsızlığınızı kabul etmek sorun yaratır. Bu nedenle ana muhalefet partisi genel başkanı olarak benim, varsa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da birer ikişer cümle kurması hem Ayşenur’un davasına hem Filistin davasına katkı sağlar,’ dedim. Ancak din görevlisinin mikrofonu uzatmasını sağlayarak fiili durum yarattılar ve bu konuyu oldu bittiye getirdiler. Cenazeyi yolcu ettikten sonra münasip bir dille kendisine bu konudaki tepkimi dile getirdim.” – Volkan İcil-

Exit mobile version