Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZEL’e göre, Hatay BŞB’de bütçe disiplini yok!

AKP’li Vekil, Antakya için

AKP’li Vekil, Antakya için “Büyük Köy” tanımı yaptı…

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin iyi yönetilmediği iddiasında. Özel, Antakya ilçesi için de “büyük köy” tanımlaması yaptı. Beyzade Radyo TV’nin canlı yayın konuğu olan ve “Hatay Büyükşehir Belediyesi bütçesi doğru yönetilmiyor, bütçe disiplini yok” diyen Milletvekili Özel, şunları söyledi:
“Bütçe disiplinini eleştiriyorum. Planlama yöntemini, Erzin’den Yayladağı’na kadar. Ben şuna bakarım… Milyonlarca TL bütçeden bahsediyoruz ve taşınmazları değerlendirmek yerine, satışlarını görüyoruz. Bütçenin yerinde kullanılıp kullanılmadığına dair endişelerimiz var. Alınan borçlar; yol, ticari, yaşam alanları, bulvarlar olarak dönebilmeli. Fakat Antakya ile ilgili üzülerek ifade ediyorum ki, hala büyük bir köy görünümünden kurtaramadık.”
AKP’li Vekil Abdulkadir Özel, şöyle devam etti:
“Neden Antakya ve Defne’de bu yollar bitmiyor diye sorduk. ‘Evet, doğru, uzadı. Fakat altyapıyı bitirmemiz gerekiyordu’ diyor. ‘Alt yapı neden bitmedi’ diyoruz, ‘Müteahhit iflas etti’ diyor. ‘Müteahhit neden iflas etti’ diyoruz, ‘Hükümet yüzünden’ diyor.
O dönem müteahhittin kullandığı borular için, ‘Müteahhit, yurt dışından ithal ediyordu. Hükümet, ek gümrük vergisi getirdi, müteahhit battı’ diyor. Ancak Sayın Savaş, o dönem, 27.12.2017’de yaptığı bir başka açıklamada, ‘daha ucuz ve sağlıklı olduğu’ iddiasıyla, HATSU’nun içme suyu şebekelerinde kullandığı düktil boruların yerli ve milli malzeme olarak Samsun Makina Sanayi A.Ş.’den alındığını söyledi. Yani yalan söylüyor!” -Cemil Yıldız-