Özel’e göre Türkevi ‘gurur kaynağı’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD’nin New York kentindeki Türkevi’ni ziyaret etti ve binanın ‘herkes için gurur kaynağı’ olduğunu ifade etti. Özel, Türkevi’nin Türkiye Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu önemli bir yapı olduğunu vurguladı. Türkevi, New York’un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams’ın açılış izni için şehir yetkililerine baskı yaptığı iddialarıyla gündemde. İddiaya göre, bina gerekli güvenlik […]

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD’nin New York kentindeki Türkevi’ni ziyaret etti ve binanın ‘herkes için gurur kaynağı’ olduğunu ifade etti. Özel, Türkevi’nin Türkiye Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu önemli bir yapı olduğunu vurguladı.

Türkevi, New York’un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams’ın açılış izni için şehir yetkililerine baskı yaptığı iddialarıyla gündemde. İddiaya göre, bina gerekli güvenlik önlemleri tamamlanmadan iskan izni talep etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adams’ın etkisiyle geçici izinle Türkevi’nin açılışını 20 Eylül 2021’de gerçekleştirdi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Eric Adams hakkında Türkiye’den yasa dışı bağış aldığı gerekçesiyle soruşturma başlattı. Adams’a yönelik hazırlanan 57 sayfalık iddianamede, Türk iş insanları ve en az bir Türk yetkiliyle bağlantılı suçlamalar yer alıyor.

Özgür Özel, sosyalist enternasyonal başkanları toplantısı için New York’ta bulunduğu sırada Türkevi’ni ziyaret etti. Ziyaretinin anlamını belirten Özel, “Bugün Türkevi’nde olmak bizim için çok anlamlı. Burası 1950’lerde İhsan Sabri Çağlayangil’in bakanlığı döneminde dünyanın en büyük bilgisayar firmalarından birinin yönetim merkezi olarak satın alındı ve o günden beri Türkevi adına sahip,” dedi.

Özel, CHP’nin New York’ta resmi temaslarını Türkevi’nde sürdüreceklerini belirtti ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin kendilerine misafirperver davrandığını söyledi.

Soruşturmalara dair gelen bir soruya ise şu yanıtı verdi: “Türkiye, ABD’de rüşvet vermeye ihtiyaç duyan bir ülke değil. Böyle bir şeye kalkışmak, Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil eden kimseye yakışmaz.” Özel, güçlü müttefiklik ilişkilerinin bu tür jestlerle değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

Exit mobile version