Özgür Özel’den Erdoğan’a açık çağrı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a dair açıklamaları hakkında doğrudan konuşması için çağrıda bulundu. Özel, Türkiye’nin kırk yıllık sorununu bilimden ve dünya örneklerinden uzak bir yaklaşımla çözemeyeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamaları hakkında doğrudan […]

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a dair açıklamaları hakkında doğrudan konuşması için çağrıda bulundu. Özel, Türkiye’nin kırk yıllık sorununu bilimden ve dünya örneklerinden uzak bir yaklaşımla çözemeyeceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamaları hakkında doğrudan bir açıklama yapması için çağrıda bulundu. Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında konuşan Özel, Bahçeli’nin “anlaşılmış bir projeye sözcülük yaptığını” iddia ederek, bu konuda esas sahibinin yani Erdoğan’ın açıklama yapması gerektiğini ifade etti.

‘Devlet Bey Anlaşılmış Bir Projeye Sözcülük Yaptı’
Özel, Bahçeli’nin Öcalan hakkındaki açıklamalarının, anlaşılmış bir projeye hizmet ettiğini dile getirdi. Ona göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreci başlatan asıl isim. Özel, “AK Partili Kürt vekiller bölgede zorlandıklarını, hatta bazı bölgelerde CHP’nin daha fazla destek gördüğünü söylüyorlar,” diyerek, Erdoğan’ın bu endişeleri Bahçeli ile paylaştığını düşündüğünü ifade etti. Özel, “Belki de Erdoğan, bu söylemi Devlet Bey üzerinden başlattı,” diyerek sürecin bir taktik olabileceğine vurgu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Bilimden Uzak Yöntemlerle Sorun Çözemez
Özgür Özel, Türkiye’nin kırk yıldır devam eden sorunun çözümüne yönelik atılacak adımların bilimden uzak bir şekilde şekillendirilemeyeceğini belirtti. “Türkiye Cumhuriyeti, dünya örneklerini ve bilimi dışlayarak bu sorunu çözemez” diyen Özel, sorunların çözümünde şeffaf ve toplumsal mutabakat temelli yaklaşımların önemini vurguladı. Özel, demokrasinin var olduğu bir ülkede, halkın sorunları tanımlama hakkına sahip olduğunu ifade ederek, “Kürtler ‘Kürt sorunu vardır’ diyorsa sorun vardır,” dedi.

‘Alem Nasıl Yaptıysa Öyle Yapmanız Lazım’
Bu meselenin çözümü için uluslararası deneyimlerden faydalanmak gerektiğini savunan Özel, “Alem nasıl yaptıysa öyle yapmanız lazım; geniş bir toplumsal mutabakat sağlamanız gerek,” şeklinde konuştu. Anayasa değişikliği gündeme geldiği takdirde CHP olarak bu değişikliğin içinde olmayacaklarını ifade eden Özel, anayasa yapım sürecinin sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesinin önemine değindi.

‘Selahattin Demirtaş, Esaret Altındayken Görüş Belirtmez’
Özel, Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmelere de değindi ve Demirtaş’ın “Esaret altında iken görüş bildirmek istemediğini” ifade ettiğini belirtti. Devlet Bahçeli ve Erdoğan’ın, Demirtaş’ı yok sayarak Abdullah Öcalan’ı bir aktör olarak kabul etmesini eleştiren Özel, özgürlüğün kısıtlandığı bir durumda sağlıklı bir müzakere yürütmenin zorluğuna dikkat çekti.

Erdoğan, Toplumdaki Tepkileri Ölçüyor Olabilir
Özel, Erdoğan’ın bahçeli’nin açıklamalarının ardından toplumsal tepkileri ölçtüğünü belirterek, “Eğer büyük bir itiraz gelirse vazgeçebilir ya da en riskli adımları Devlet Bey’e attırarak süreci ilerletmeye çalışabilir,” dedi. Özel, bu süreçte hükümetin kendi konfor alanından çıkmadan çözüme ulaşma ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmaları: İmamoğlu ve Yavaş İhtimali
Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında da açıklamalar yapan Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilişkilerinin dostane olduğunu belirterek, “Aday CHP’li olacak ama Türkiye İttifakı’nın adayı olacak,” dedi. Bu süreçte partinin ve toplumun istekleri doğrultusunda hareket edeceklerini ifade eden Özel, “Ekrem Bey veya Mansur Bey’i aday olarak belirlersek kimsenin itirazı olmayacaktır,” diyerek parti içindeki uzlaşı ve ortak akılla aday belirleneceğini vurguladı.

Exit mobile version