Özgürlük yürüyüşü Antakya’dan başladı

BAŞ:” GEZİ DÜNYANIN EN BARIŞÇIL İTİRAZIYDI”

Türkiye İşçi Partisi Antakya’dan Ankara’ya kadar sürecek Özgürlük yürüyüşünü başlattı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP Milletvekilleri Serra Kadıgil ile Ahmet Şık Türkiye İşçi Partisi’nin Akdeniz Mahallesinde bulunan Asi Yaşam Kentinde bir basın açıklaması yaparak Gezi Davası sanıklarının cezalarının Yargıtay tarafından oynanmasının ardından tüm haksızlıklara karşı birlik olmak adına yürüyüş başlattıklarını ifade etti.

Gezi olaylarının dünyanın en barışçıl itirazlardan biri olduğunu ve dünyaya örnek teşkil ettiğini anlatan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşün Antakya’dan başlatılmasının da önemli olduğunu Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan ‘ın hesabının sorulması gerektiğini dile getirdi. Antakya’nın yaşanan deprem sonrası on binlerce insanın hayatını kaybederek yerle bir olduğunu ve buradaki mağduriyetlerin tüm dünyaya duyurulması gerektiğini söyleyen Baş, yürüyüşleri süresince tüm haksızlıklara karşı özgürlük çağrısıyla yol alacaklarını açıkladı.
TİP’in Antakya’dan başlattığı Özgürlük yürüyüşüne çok sayıda vatandaş yanı sıra CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Servet Mullaoğlu da katıldı.

Exit mobile version