Özhaseki: Hatay’da 46 bin konut hazır

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Hatay'daki yapı çalışmaları, Rezerv alan ve yerinde dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi ’de halka açık gerçekleşen toplantıda açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’da yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı. Yapılan toplantıda Bakan Özhaseki şu ifadeleri kullandı: “Toplamda 46 bin konut hazır durumda ve teslim töreni için haber bekliyoruz. Kısa süre içerisinde bu konutların sahiplerine teslim edilecektir.”
Hatay’da yerinde dönüşüm projelerine ilgi büyük oldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 102 bin başvurunun geldiği ve sürecin hızla ilerlediği belirtildi.
Özellikle Antakya ve Defne bölgelerinde 31 bin bağımsız bölümde çalışmaların başladığını vurgulayan Bakan Özhaseki, bu bölgelerdeki dönüşümün önemine değindi.
Asi Nehri kenarında yeşil alanların artırılacağını açıklayan Bakan, doğal kaynakların korunması adına yapılan çalışmalara da vurgu yaptı.
İskenderun ve Kırıkhan’da da 7 bin ve 6 bin bağımsız bölümde çalışmaların başladığını ifade eden Bakan Özhaseki, Hatay genelindeki yapı çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini belirtti. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version