Öztrak: Faizden kaçarken dolarizasyona yakalandılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin ekonomi politikalarına eleştirilerde bulunarak, “Milletimiz 7 ay sonra sandıkta bunun faturasını sarayın önüne koyacaktır. ‘Faiz inince, enflasyon da iner’ diyerek akıldan, bilimden uzak safsataların peşine takıldılar. Faiz talimatla inince hem kur hem enflasyon patladı. Bu defa adına ‘liralaşma’ dedikleri bir başka safsatayla TL mevduatı, dövize […]

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin ekonomi politikalarına eleştirilerde bulunarak, “Milletimiz 7 ay sonra sandıkta bunun faturasını sarayın önüne koyacaktır. ‘Faiz inince, enflasyon da iner’ diyerek akıldan, bilimden uzak safsataların peşine takıldılar. Faiz talimatla inince hem kur hem enflasyon patladı. Bu defa adına ‘liralaşma’ dedikleri bir başka safsatayla TL mevduatı, dövize endekslediler. Faizden kaçarken dolarizasyona yakalandılar. Hortlattıkları enflasyon, milli paramızı pul etti. Paramızın ‘değer saklama’ işlevini bitirdi.”
dedi. Dolarizasyonun yüzde 70’e dayandığını söyleyen Öztrak, “Biz bunların olacağını söyledik hükümeti çok uyardık ve geldiğimiz noktada ne yazık ki biz haklı çıktık. Bundan elbette mutlu değiliz. 11 Ağustos itibarıyla KKM bakiyesinin 125 milyar dolara ulaştı. Geçen yıldan bu yana KKM nedeniyle Hazine’nin kasasından da 152 milyar lira çıktı. KKM için bugüne kadar ödenen 717 milyar lirayı ödemeseydik her bir aileye 27 bin 577 lira verebilirdik ya da bu parayla iki tane Osmangazi Köprüsü dahil İstanbul-İzmir Otoyolu yapabilir üstüne bir tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü iki tane de Avrasya Tüneli yapabilirdik.”ifadesini kulandı.

 

Exit mobile version