Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Park Olacak

Samandağ ilçe merkezinde, eski

Samandağ ilçe merkezinde, eski Askerlik Şubesi yerindeki UCUBE BİNA yıkıldı.

Samandağ ilçe merkezindeki eski Askerlik Şubesi yerindeki, halk arasında “ucube bina” olarak da tanımlanan yüksek katlı bina ile ilgili yıkım kararı uygulanıyor. Samandağ Belediyesi, yıkım kararı ile birlikte, yıkımın geçekleşmesi için adım attı, kepçe, kırıcı ve diğer iş makinaları yardımıyla bina yıkımına başlandı.

Samandağ ilçe merkezinde bulunan, 1993 yılında inşa edilen ve büyük bölümü atıl durumdaki eski Askerlik Şubesi yerindeki bina sökülerek, bu alan park haline getirilecek.
-İHALESİNE ÇIKACAĞIZ-
Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, halk arasında “ucube bina” olarak bilinen yapının yıkılarak yerine park yaptırılacağını, ilçeye yeşil alan kazandırılacağını bildirdi ve şöyle devam etti:
“33 yıl önce, 1993 yılında yapılmış. Ucube gibi, şehrin merkezinde duran ve bir türlü çözülemeyen bu binanın yıkımı, bizim yönetime nasip oldu. 30 yıldır çözülemeyen birçok sorundan biri olan, Samandağ eski Askerlik Şubesi’nin yerinde yapılmış olan bu bina ile ilgili hukuki süreç tamamlandı. Bununla ilgili Meclis üyelerimiz ile beraber yıkım kararı aldık. Bu bina yıkıldıktan hemen sonra, burada yapılacak güzel bir parkı Samandağ’ımıza kazandıracağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum.
Halkımızın böyle bir talebi, böyle bir beklentisi vardı ve bu beklentiye cevap verecek şekilde projemizi hazırladık, en kısa sürede ihalesine çıkacağız. Samandağ halkımıza, merkezde soluk alabilecekleri, oturup dinlenebilecekleri, yemyeşil ve güzel bir park hediye edeceğiz.”

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, yıkım sonrası park projesinin kısa sürede uygulanması için çalışılacağını da bildirdi. -Mutlu Yanık-