Parlakyıldız’dan HBB’ye mermer eleştirisi

CHP Defne Eski İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız gazetemize yaptığı açıklamalarda Hatay’daki mezarlık tahribatına yönelik Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik çalışmalarını eleştirerek, mezarlıkta sadece sağlam mermerlerin toplandığını, kırık parçaların ise bırakıldığını ifade etti.

HBB’nin Temizlik Çalışmaları Tartışma Yarattı
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay’da büyük yıkıma neden olurken, mezarlıklar da bu tahribattan nasibini aldı. Depremde büyük hasar gören Defne ilçesine bağlı Armutlu Mezarlığı’ndaki durum, CHP Defne Eski İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız’ın açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi.
Parlakyıldız, şehir dışında yaşamasına rağmen her Hatay’a gelişinde aile mezarlarını ziyaret ettiğini belirterek, son ziyaretinde mezarlıkta gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Mezarlıkta bazı mezar taşlarının yerlerinde olmadığını ve sağlam olan mermerlerin kaybolduğunu dile getiren Parlakyıldız, “Mezarlık etrafında kırık mermer parçaları her yere saçılmış, sağlam olan mezar taşları ise birileri tarafından götürülmüş gibi görünüyor” dedi.
Belediyenin Temizlik Açıklamaları Tepki Çekti
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB) mezarlıkta temizlik çalışması yaptığına dair açıklamalarını inandırıcı bulmadığını belirten Parlakyıldız, “Eğer gerçekten temizlik yapılmış olsaydı, kırık mermer parçalarının da ortadan kaldırılması gerekirdi. Ancak sadece sağlam mermerlerin alındığını görmek, durumun düşündürücü olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Parlakyıldız, belediyenin yaptığı açıklamayı gerçeği yansıtmayan bir beyanat olarak değerlendirerek, “Bu işin sorumluları bulunmalı. Bari ölülerimize saygı gösterin” dedi.
“Kerpiçler Kirlilik Yapmıyor mu?”
Açıklamalarına devam eden Parlakyıldız, “Madem temizlik yapıldı, ortalıkta savrulmuş taşlar ve kerpiçler neden hala yerinde duruyor? Kerpiçler kirlilik yapmıyor mu, sadece mermerler mi yapıyor?” diyerek belediyeye sert eleştirilerde bulundu. Ayrıca, “Eğer kerpiçleri bırakıp sadece mermerleri topladıklarını iddia ediyorlarsa bu daha vahim. Aynı mermeri kullanarak onarım yapmak isteyen vatandaşlar ne yapacak?” diye sordu.

Exit mobile version