Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Patili Canlar Projesi

Antakya’daki okul öncesi eğitim

Antakya’daki okul öncesi eğitim kurumlarından Latife Hanım Anaokulu’nun Öğretmenlerinden Birgül Özçelik ile Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Öğretmenlerinden Seher Culha Yüceses’in birlikte başlatmış oldukları ‘Patili Canlar’ Projesi yoğun ilgi gördü.
Uluslararası E-twinning Platformu, proje ile alakalı bir seminer düzenlendi.
Seminere, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Hayvan Bakım Evi Müdürü Ömer Çağın Avcı da katıldı. Avcı, burada yaptığı konuşmada önemli bilgiler verdi:
Düzenlenen seminerin ardından, HBB Hayvan Bakım Evi Özel Veteriner Kliniği ziyaret edildi ve çocuklar, kendi elleriyle yaptıkları mama ve su kaplarını, hayvanlar için özel yapılan evlerin önüne koyarak hem sokak köpeklerine hem de projeye destek sağladılar.
Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Öğretmeni Seher Culha Yüceses, konu hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Patili Canlar Projesi’nin çok faydalı olacağına inanıyorum. Latife Hanım Anaokulu ile Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu sınıf öğrencilerimizin ve ailelerinin de katılımları ve destekleriyle gerçekleştirdiğimiz projede, aynı zamanda kedi evleri de yapılıp parka bırakıldı. Proje kapsamında üçüncü etkinliğimiz, 15 Ocak 2020 Çarşamba günü Hatmek toplantı salonunda gerçekleşecektir. Hatmek’te düzenleyeceğimiz Maskeli Balo ile yaş mama elde etmeyi hedefliyoruz. Bilet ücreti yerine getirilecek olan yaş mamalar, HBB Hayvan Bakım Evi’ne bağışlanacaktır. Etkinliklerimiz bittikten sonra yapılan çalışmalarla, bir fotoğraf sergisi yapılacaktır.
Bu proje uluslararası olup, şuan projenin aynısını hayata geçiren ülkelerden Makedonya, Türkiye’den İzmir, Ankara, Tunceli, Nevşehir, Manisa ve Urfa’daki okullarda, bu projenin aynısını yapmaktadır. Bu anlamda Öğretmenlerimize, Okul Müdürlerimize, Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Sinem Karaahmetli’ye, velilerimize ve en başta da, yüreği umut ve merhamet dolu çocuklarımıza, emeği geçen herkese, sokak hayvanları adına sonsuz teşekkür ederim.
Bu projenin, hocalarımız sayesinde hem uluslararası hale gelmesi, hem de Türkiye geneli örnek olması bizleri çok mutlu etmiştir.” -Cemil Yıldız-