<strong>Perdeci Oyuncuları Hatay’da</strong>

Dev isimler ‘PERDE’ diyecek Taner Barlas’ın kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönettiği ve iki usta tiyatrocunun aynı zamanda da rol aldıkları 1984 (Büyük Gözaltı), 16 Kasım Çarşamba günü Hatay Meclis Kültür Merkezi sahnesinde… 1984 (Büyük Gözaltı), 16 Kasım Çarşamba günü Hatay Meclis Kültür Merkezi sahnesinde saat 20.00’da ‘perde’ demeye hazırlanıyor. Perdeci Oyuncuları ve AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından […]

Dev isimler ‘PERDE’ diyecek

Taner Barlas’ın kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönettiği ve iki usta tiyatrocunun aynı zamanda da rol aldıkları 1984 (Büyük Gözaltı), 16 Kasım Çarşamba günü Hatay Meclis Kültür Merkezi sahnesinde…

1984 (Büyük Gözaltı), 16 Kasım Çarşamba günü Hatay Meclis Kültür Merkezi sahnesinde saat 20.00’da ‘perde’ demeye hazırlanıyor.

Perdeci Oyuncuları ve AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahnelenen 1984 (Büyük Gözaltı) oyununda; Rutkay Aziz ve Taner Barlas’a Ekin Aksu, Özcan Alpar, Levent Yılmaz, Ebru Saçar, Hüseyin Uçurtma ve Hüseyin Demir eşlik ediyor. Robert Owens, Wilton E. Hall ve William A.Miles’ın uyarladığı, Artun Özsemerciyan, Celal Üster ve Nuran Akgören’in roman ve oyun çevirilerinden yararlanarak Taner Barlas’ın kurguladığı oyun, Rutkay Aziz’in yönetmenliğinde sahneleniyor.

1984 (Büyük Gözaltı), romanda sergilenen ve adeta bir “büyük gözaltı” olan toplum düzenini sahneye taşıyor. Psikanalist ve sosyolog Erich Fromm, edebiyat tarihinin en önemli distopya romanlarından biri olan 1984’ü, “Bir ruh halinin dile getirilmesinin yanında bir uyarı niteliğindedir” diye anlatır.

-Tamer Yazar-

Exit mobile version