Plansızlık sonucu oluşan mağduriyet

Hatay’da aşırı yağışlar sonrası Hatay İl Jandarma yanında bulunan İGA konteyner kentte bulunan birçok konteyner sürekli su basması sebebi ile tahliye ediliyor.

İGA Konteyner kentte birçok konteynerı su basması sebebi ile tahliye ediliyor. Hatay’da aşırı yağışlar sonrası Hatay İl Jandarma yanında bulunan İGA konteyner kentte bulunan birçok konteyner sürekli su basması sebebi ile tahliye ediliyor. Konteyner kentte yaşayan vatandaşlardan edinilen bilgiye göre 80-90 civarında konteynerin yağan yağmurlarda sürekli su basması sonucunda Dikmece’de bulunan konteyner kente tahliye edilmeye başlandığını ifade etti. Vatandaşlar kararın Valilik tarafından alındığını ve tahliye dışında herhangi bir çözüm olmadığının ifade edildiğini söyledi.

Deprem mağduru vatandaşlar deprem sonrasında da plansız yapılan konteyner kentlerde mağdur edilmeye devam ediyor. Yağan her yağmurda konteynerleri su ile dolup taşan vatandaşlar yaşadıkları durumun çaresizliği ile toplanarak götürülecekleri konteyner kent için hazır beklemeye başlamış durumda. Konteyner kentte yaşayan vatandaşlar sürekli olarak taşınma söylentisinin bulunduğunu sürekli  yağan yağmurlar sonucunda su basmasına çözüm olarak bir su kanalı açıldığını ama zeminin uygun olmamasından dolayı bununda bir çözüm oluşturmadığını aktardı. Mağduriyetlerininin giderilmesi için Valilik ve AK Parti İl Başkanlığına da başvurduklarını söyleyen vatandaşlar herhangi bir sonuç almadıklarını ifade ettiler.

(İlyas Yiğit)

Exit mobile version