Prim Eksiği Olanlara Erken Emeklilik İmkanı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim eksiği bulunan vatandaşlara erken emeklilik imkanı sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu hamle özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emeklilik şartlarını tamamlayamayan milyonlarca kişi için yeni bir umut kaynağı olabilir. Türkiye’de sosyal güvenlik sistemiyle ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasına göre, BAĞ-KUR kapsamında […]

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim eksiği bulunan vatandaşlara erken emeklilik imkanı sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu hamle özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emeklilik şartlarını tamamlayamayan milyonlarca kişi için yeni bir umut kaynağı olabilir.

Türkiye’de sosyal güvenlik sistemiyle ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasına göre, BAĞ-KUR kapsamında sigortalı olan yaklaşık 3 milyon kişi için emeklilik şartlarında önemli bir değişiklik planlanıyor. Bu değişiklikle, kuaför, berber, mahalle bakkalı ve ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafın emeklilik için gereken prim gün sayısı 9000’den 7200’e düşürülecek.

Bakan Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin olarak, yeni düzenlemenin bütçe disiplini doğrultusunda gerçekleştirileceğini ve BAĞ-KUR’lu sigortalılara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacağını belirtti. Bu düzenleme ile BAĞ-KUR’da 9000 olan prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi hedefleniyor.

(Adil Yeşildağ)

Exit mobile version