Prof. Dr. Ahmet Ercan;” Yine Hatay” dedi

Hatay depremini 2 ve 3 yıl önceki açıklamalarında tahmin eden Prof.Dr. Ahmet Ercan Hatay için yine uyardı. Geçtiğimiz hafta içinde Malatya-Bingöl Karlıova’da yaşanan depremleri değerlendiren Deprem bilimci Prof.,Dr. Ahmet Ercan, bölgede yaşanabilecek 7 büyüklükteki depremden korktuğunun altını çizerek şöyle dedi:“Benim asıl korkum,7 dolayındaki bir depremle Pazarcık’tan güneye, Hatay -Suriye sınırından Filistin’e doğru ÖLÜ DENİZ FAY […]

Hatay depremini 2 ve 3 yıl önceki açıklamalarında tahmin eden Prof.Dr. Ahmet Ercan Hatay için yine uyardı.

Geçtiğimiz hafta içinde Malatya-Bingöl Karlıova’da yaşanan depremleri değerlendiren Deprem bilimci Prof.,Dr. Ahmet Ercan, bölgede yaşanabilecek 7 büyüklükteki depremden korktuğunun altını çizerek şöyle dedi:“Benim asıl korkum,7 dolayındaki bir depremle Pazarcık’tan güneye, Hatay -Suriye sınırından Filistin’e doğru ÖLÜ DENİZ FAY KIRIĞI’nın kırılmasıdır. Bu dediğim gerçekleşecek olursa Hatay yeniden hasar görür”

Deprem bilimci Prof.Dr. Ahmet Ercan geçtiğimiz günlerde de Hatay ile ilgili şunları söylemişti:” Hatay için önerim, ister yıkılsın ister yıkılmasın, Asi Irmağı kıyısındakilerle, Amik Ovasındaki ev ile iş yerleri boşaltılmalı, bu alanlar yeşil alana dönüştürülmelidir. Buralarda oturanlar ise, dağlık kesimlere yapılacak toplu konutlara taşınmalıdır”

Hatay depremini 2020 ve 2021 yıllarında Antakya Gazetesinde de yer alan açıklamalarında önceden tahmin eden Prof.Dr. ERCAN,Hatay depremi için “7,2 ve üzeri” demiş ve şöyle devam etmişti:

“İçinde; varsıl doğal gaz yatakları olan, güneyinde Mısır ile Nil Çatalağzı yelpaze çökelleri bulunan Afrika kabuğu, yılda 4 ile 5 santimetre hızla, Kıbrıs yayı boyunca Kıbrıs Adası’nın altına dalarken, Kıbrıs’ı toslarken, germiş, dalan dilim üzerinde, 51 kilometre derinde deprem oldu. Dalmanın başladığı yer, Güney Kıbrıs kıyılarından 50 ile 75 kilometre güneyde olup, Larnaka depremi, onun izdüşümünde yer alıyor.

Larnaka, izdüşüm yeridir. Bu dalma-batma kuşağının bir ucunun İskenderun Körfezi olmasından dolayı, gelecekte Çukurova ile Hatay’da gerginlik boşalmaları yaparsa, şaşırtıcı olmaz. Kıbrıs’ta deprem olacağını daha önce de duyurmuştum.”

Prof.Dr. Ahmet Ercan’ın 3 yıl önce yaptığı bir diğer açıklaması da şöyle :

“Önümüzdeki 100 yıl içinde, ülkemizin değişik bölgelerinde toplam 22 depremi öngörmekteyiz., bunlar arasında ilimiz İskenderun ilçesi merkezli deprem 7,2 büyüklüğünde olacak.” -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version