Prof. Dr. Cereci’nin Tarsus Belgeseli TADEKA’da

Akademik alandaki çalışmaları ve 1992 yılından bu yana çektiği belgesellerle tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Tarsus’un tarihini ve kültürünü konu edinen “Yedi Katlı Şehir” adlı belgeseli, 24 Eylül Salı günü TADEKA’da gösterilecek. İletişim alanında 42 yılını araştırmalara adayan ve 37 kitabın yanı sıra 30’dan fazla belgesel filme imza atan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi […]

Akademik alandaki çalışmaları ve 1992 yılından bu yana çektiği belgesellerle tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Tarsus’un tarihini ve kültürünü konu edinen “Yedi Katlı Şehir” adlı belgeseli, 24 Eylül Salı günü TADEKA’da gösterilecek.
İletişim alanında 42 yılını araştırmalara adayan ve 37 kitabın yanı sıra 30’dan fazla belgesel filme imza atan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, 2 yıldır üzerinde çalıştığı Tarsus belgeselinin gösterimi, TADEKA (Tarsus’a Değer Katanlar) oluşumunun salonunda yapılacak. Gösterime, TADEKA üyelerinin yanı sıra film ekibi ve Tarsus’un ileri gelenlerinin katılacağı bildirildi.
Belgeselin yapımında Prof. Dr. Osman Biçer, Prof. Dr. Durmuş Öztürk, Öğr. Gör. Neriman Beslem, Uğur Pişmanlık, Osman Homurlu, Kamile Yedican, Salih Yedican, Hülagül Arıcı Pekavcılar, Serpil Demir, Mehmet Eroğlu, Hatice Eroğlu, Lütfü Hasoğlu ve Halil Atılgan gibi isimler yer aldı. Kurgusu ise Samet Atıcı tarafından yapıldı.
“Yedi Katlı Şehir” belgeselinde, Tarsus’un yaklaşık 8 bin yıllık tarihi, St. Pavlus, Danyal Peygamber, Bilal Habeşi gibi kutsal kişilikler, Tarsus’un yemek ve müzik kültürü ele alınıyor. Belgeselin, Sedat Simavi Ödülleri Belgesel kategorisinde değerlendirmeye alındığı öğrenildi.
Prof. Cereci’nin 32 yıllık belgesel kariyerinde tarih ve kültür konularına odaklandığı, özellikle etnik kültürlerle ilgili belgeseller çektiği ve Türkçenin yanı sıra Kürtçe, Arapça, Süryanice dillerinde çalışmalar yaptığı belirtildi. 80’den fazla ülkede bilimsel ve sanatsal etkinliklere katılan Prof. Cereci’nin, Türkçe, İngilizce, Almanca, Kürtçe ve Arapça dillerinde konuştuğu bildirildi.
Prof. Dr. Sedat Cereci’nin, Hatay kültürüyle ilgili 4 belgesel çektiği ve yeni projesinin Hatay Çocuk Oyunları olduğu öğrenildi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version