Prof. Dr. Gazi Özdemir’in Yeni Kitabı Çıktı!

Antakya Gazetesi yazarı ve Eskişehir Tıp Fakültesi Nöroloji emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gazi Özdemir’in son eseri “Keşşaf-ul Kur’an – Mevlâna”, bu hafta kitapçılara dağıtılmaya başlandı. Yaklaşık bir yıl süren titiz bir inceleme ile kaleme alınan bu kitapta, Mevlana’nın Kur’an’ın değişmez ve kesin farz özellikteki Muhkem Kuralları ile uyumlu olan öğretilerini ayetler ışığında belirlediğini anlatıyor. […]

Antakya Gazetesi yazarı ve Eskişehir Tıp Fakültesi Nöroloji emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gazi Özdemir’in son eseri “Keşşaf-ul Kur’an – Mevlâna”, bu hafta kitapçılara dağıtılmaya başlandı.

Yaklaşık bir yıl süren titiz bir inceleme ile kaleme alınan bu kitapta, Mevlana’nın Kur’an’ın değişmez ve kesin farz özellikteki Muhkem Kuralları ile uyumlu olan öğretilerini ayetler ışığında belirlediğini anlatıyor. Prof. Dr. Özdemir, Mevlâna’nın özellikle Mesnevi ve Divan-ı Kebir’de Kur’an’dan önemli ölçüde faydalandığını vurguluyor.

Kitabında, Mevlâna’nın Kur’an’a olan derin hâkimiyetini ve bu doğrultuda yaptığı örneklemeleri ortaya koyarak, Kur’an’ın benimsenmesine yaptığı katkıları açıklıyor. Bu bağlamda, Mevlâna’ya “Keşşaf-ul Kur’an”, yani “Kur’an’ı keşfeden ve çok iyi anlayan” ifadesinin yakıştırıldığını belirtiyor.

Prof. Dr. Gazi Özdemir’in daha önce yayımlanan 12 kitabı arasında “Son Davet Kur’an Tercümesi”, “Din ve Beyin”, “Kur’an Kadını Koruyor” ve “Allah Kimi Sever, Kimi Sevmez” gibi önemli eserler yer alıyor.

Özdemir, bu kitaplarının tüm gelirlerini, vefat etmiş eşi adına kurmuş oldukları “Prof. Dr. Necla Özdemir Vakfı” aracılığıyla Eskişehir Tıp Fakültesi’nde okuyan çalışkan öğrencilere burs vermek üzere bağışladığını açıkladı.

Exit mobile version