Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hatay belgesellerinin yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci’nin yönettiği Yedi Katlı Şehir adlı Tarsus belgeseli, Mersin Kültürhane’de yapılan özel bir gösterimle izleyicilerle buluştu. Gösterim sonrası yapılan söyleşide, Tarsus’un tarihi, yöreye dair canlı tanıklar ve belgeler ışığında tartışıldı.
Tarsus’un 10 Bin Yıllık Tarihi Gün Yüzüne Çıktı
Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 2 yıllık yoğun bir çalışma sürecinin ardından tamamladığı belgesel, yaklaşık 30 kişilik bir ekibin katkısıyla hayata geçti. Belgeselde, Tarsus’un 10 bin yıllık tarihi ve zengin kültürel mirası derinlemesine işlendi. Tarsus’un ileri gelen ailelerinden ve Mersin’de yaşayan Hataylı depremzedelerden birçok kişi, belgeselin gösterimine katıldı. Gösterim sırasında, Tarsus’un önemli kültürel değerlerinin yeterince korunamadığına dair eleştiriler de dile getirildi.
Ekip ve Katkı Sağlayan İsimler
Belgeselin sanat danışmanlığını üstlenen Prof. Dr. Osman Biçer, tema danışmanlığı görevini üstlenen Doç. Dr. Sacit Uğuz, ve koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Osman Öztürk’ün yanı sıra, Öğr. Gör. Neriman Beslem, Osman Homurlu, Uğur Pişmanlık, Kamile Yedican, Salih Yedican, Hülagül Atıcı Pekavcılar, Hatice Eroğlu, Mehmet Eroğlu, ve Serpil Demir de belgeselin içeriklerine görüş ve anılarıyla önemli katkılarda bulundular.
Tarsus’un tarihi ve kültürel zenginliklerini bir araya getiren Yedi Katlı Şehir belgeseli, izleyicilere geçmişin derinliklerine inme fırsatı sunarken, aynı zamanda korunması gereken kültürel mirasın önemini de vurguladı.