Proje belirsizliği kaos doğurur

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü temeli atılan Atatürk caddesindeki 3500 konut inşaatıyla ilgili proje belirsizliği muhtemel bir kaosun habercisi konumunda. Bu bölgede mevcut hak sahipleri ile yeni konutlar arasındaki bağın nasıl kurulacağı ve yeni hak sahipliği paylaşımının nasıl gerçekleşeceği tam bir muamma. İddiaya göre Atatürk caddesindeki inşaat alan sınırı; Köprü başı Eski meclis binasından başlamak üzere, […]

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü temeli atılan Atatürk caddesindeki 3500 konut inşaatıyla ilgili proje belirsizliği muhtemel bir kaosun habercisi konumunda. Bu bölgede mevcut hak sahipleri ile yeni konutlar arasındaki bağın nasıl kurulacağı ve yeni hak sahipliği paylaşımının nasıl gerçekleşeceği tam bir muamma.

İddiaya göre Atatürk caddesindeki inşaat alan sınırı; Köprü başı Eski meclis binasından başlamak üzere, cumhuriyet caddesinden Karaoğlan oğlu caddesine dönülüp (çamlık yolu), Vali göbeği üstü Ayşe Fitnat hanım caddesinden gidilerek son bölüm Fatih camisi karşısındaki millet bahçesi köşesi olmak üzere, millet bahçesi köşesinden sağa dönülüp asi nehrine kadar (yeni yapılan Hatay il müftülüğü binası) olan kısmı kapsıyor. Bu alan yaklaşık 302.600 m2 olarak hesaplanıyor. Bu alanda tapu kayıtlarına göre 249 yapı olmak üzere 2307 konut ve 1177 ticarethane var.

MİLLET BAHÇESİNDE KONUT OLACAK MI?

Bir diğer iddia ise söz konusu 3500 konutun bir kısmının eski stadyum içinde yapımı devam eden millet bahçesi içinde olacağı yönünde. Bu da daha şimdiden tartışmalara neden oluyor. Hatay kamuoyu millet bahçesi içinde asla yapılaşma ve konut istemiyor. Zannedilenin aksine konutları yapan kurum TOKİ değil. Bu alanı yapacak birim, Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ve proje yerinde dönüşüm olarak planlanıyor. En tartışmalı iddia ise Konutlar ve ticarethaneler tamamlandığında, değer tespitleri yapılıp hak sahipleri ile uzlaşma yöntemi uygulanacak. Bu durum da bölgede hak sahipliği olan vatandaşların kafasını iyiden iyiye kurcalıyor. Vatandaşlar temeli atılan 3500 konut ile ilgili planlamanın ayrıntılarını resmi bir kaynaktan ve resmi bir ağızdan öğrenmek istiyor. 

Exit mobile version