Rakıya da zam geldi

Bugünlerde Türkiye’de enflasyon ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları gündemde. 3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son altı aylık enflasyon oranını açıkladı. Bu açıklamanın ardından kanuni düzenlemelere göre, ÖTV zammı da otomatik olarak yürürlüğe girdi. Alkol sektörü de bu zamlardan nasibini aldı. Özellikle rakı fiyatlarına yapılan zamlar dikkat çekiyor. Son zamlarla birlikte 35’lik rakının […]

Bugünlerde Türkiye’de enflasyon ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamları gündemde. 3 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son altı aylık enflasyon oranını açıkladı. Bu açıklamanın ardından kanuni düzenlemelere göre, ÖTV zammı da otomatik olarak yürürlüğe girdi. Alkol sektörü de bu zamlardan nasibini aldı.

Özellikle rakı fiyatlarına yapılan zamlar dikkat çekiyor. Son zamlarla birlikte 35’lik rakının fiyatı 529 liraya kadar yükseldi. Alkol firmaları, artan maliyetleri tüketiciye yansıtmak için ürünlerine peş peşe zam yapma kararı aldı.

Bu gelişmeler, tüketicilerin alım gücünü olumsuz etkilerken, ekonomi ve tüketici harcamaları üzerinde de belirgin bir baskı oluşturuyor. Henüz yeni zamların etkileri tam olarak hissedilmeye başlanmışken, piyasadaki fiyat artışlarının devam edip etmeyeceği merak konusu olmaya devam ediyor. (Volkan İcil)

Exit mobile version