Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan Ayı süresince…

En azından Minareler… Koronavirüsün

En azından Minareler…

Koronavirüsün yayılma tehlikesine karşı alınan önlemlerin zafiyete uğramaması için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kapalı tutulan Camilerin ‘minare’ kısmı için konuşan vatandaşlar, ‘ışıklandırılsın’ talebinde bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın imzasıyla Mart ayının 2. haftasında 81 İl Müftülüğüne gönderilen yazıda, koronavirüsün yayılma tehlikesine karşı Cuma Namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınması hususunda uyarılar paylaşılmış, kapalı tutulan camilere de, “Ülkemizdeki koronavirüs salgını nedeniyle bu tedbir alınmıştır” yazıları asılmıştı.
Ramazan’ın gelmesi ile beraber farklı bir sürecin başladığını ve maneviyatın daha da önemli bir hale geldiğini ifade eden vatandaşlar, camilerin kapalı tutulmasını desteklediklerini ifade ederken, bu dönemde en azından minarelerin ışıklandırılması gerektiğinin altını çizdiler.
Bu konuda konuşan bir vatandaşın talebi de bu yönde:
“Cami’ye bakan bir yerde evim ve akşamları Cami’ye dönüyorum yüzümü, duamı öyle ediyorum! Ama beni karşılayan şey kocaman bir karanlık. En azından minarelere ışık düzenlemesi yapsalar, akşamları yansa o kısım ve bizler de o karanlıkla karşılaşmasak, olmaz mı? Ruhumuz daralıyor, şu hali izledikçe.”
-Tamer Yazar-