Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren’i makamında ziyaret ederek, üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmek amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaretin ana gündemi, iki üniversite arasındaki akademik dayanışma ve iş birliğinin artırılmasıydı.
Üniversiteler arası iş birliği vurgusu
Görüşmede, üniversitelerin bulundukları şehirlere sağladığı katkılar ve yükseköğretimde ortak çalışmalar konularında değerlendirmeler yapıldı. Prof. Dr. Erol Yaşar, iki üniversite arasında akademik ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu iş birliği sayesinde, eğitimde kalitenin artırılacağı ve öğrencilere daha geniş imkanlar sunulacağı ifade edildi.
Deprem süreci ve liderlik mesajı
Rektör Erol Yaşar, Prof. Dr. Veysel Eren’i, deprem sürecinde ve sonrasında sergilediği liderlik ve gösterdiği özveri nedeniyle tebrik etti. Rektör Eren ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Rektör Yaşar’a çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, iki rektörün samimi ve yapıcı sohbetiyle sona erdi.
Görüşme, fotoğraflarla ölümsüzleşti
Ziyaretin sonunda, günün anısına çekilen fotoğraflar ile bu önemli görüşme ölümsüzleştirildi. Görüşme, akademik iş birliğinin artırılması ve üniversiteler arası iletişimin güçlendirilmesi adına önemli bir adım olarak kaydedildi.