Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Reyhanlı Şehitleri Derneği Yönetimi sürpriz ziyareti:

Armutlu Cami SYD’ye… Ortak

Armutlu Cami SYD’ye…

Ortak mesaj: “Bu tablo Türkiye’ye örnek”

Armutlu Camii Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri ile 11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri Derneği üyeleri bir araya geldi. Armutlu Camii Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde gerçekleşen ziyarette, 11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri anısına, Armutlu Cami İmamı Ahmet Gürbüz tarafından Kur-an Tilaveti okundu, Şeyh Ali Yolcu tarafından dua edildi.
Gerçekleştirilen ziyarete; Hatay Büyükşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Daşçıoğlu, Hatay Büyükşehir Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Başkanı Hüseyin Atakan, Kıbrıs Gazisi Şekip Güzelmansur, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahit’ler Derneği Başkanı Abdullah Atay, Ceysoğulları Aşireti Derneği Başkanı Hasan Atılgan, Hatay Çocukları Koruma Dernek Başkanı Sevda Nur, Kanaat önderleri Gaziler ve diğer davetliler katıldı. Ziyarette; Ulu Önder ve Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.
Armutlu Camii Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Şeyh Süleyman Mengüllüoğlu, konuklarına ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti ve şunları söyledi:
“Reyhanlı saldırısı, Türkiye’nin en kanlı saldırısıdır. 11 Mayıs Reyhanlı Şehitlerini saygı ile anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti, askeri ve halkıyla tüm dünyaya gücünü en güçlü bir şekilde gösteriyor. Bunun en basit örneğinde, 15 Temmuz hain darbe girişimini yapmak isteyen dış güçlerin, bir gecede hüsrana uğradıklarını bütün dünya görmüştür. Bizim, birbirimizden başka kimsemiz yoktur. Biz Türkler, birbirimizi sevmek zorundayız. Bizim için Reyhanlı demek; Samandağ, Harbiye, Armutlu demektir. Reyhanlı halkı ile ölene kadar birbirimizin yanındayız. Allah, devletimize zeval vermesin. Şehitlerimize, Allah rahmet eylesin. Gazilerimize, Allah uzun ömürler versin.”
11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri Derneği Başkanı Ahmet Tuna da, Armutlu Camii Dernek Başkanı Şeyh Süleyman Mengüllüoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine, samimi ilgileri dolayısıyla teşekkür etti ve şunları söyledi:
“Reyhanlı Şehit Aileleri olarak, diğer Şehitlerimize verilen haklardan yararlanmak istiyoruz. Bir Şehit babası olarak, bana Şehit Belgesi sorulduğunda gerekli cevabı veremiyorum. Hep birlikte el ele vererek bu sorunun çözülmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını arzu ediyoruz. Bu tablo, Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir tablodur. Birlikteliğimizin daim olmasını temenni ediyoruz.
Armutlu Camii Dernek Başkanı Şeyh Süleyman Mengüllüoğlu, günün anısına, Şehit annesine Türk Bayrağı takdim etti. Toplantı sonrasında, her iki dernek üyeleri toplu fotoğraf çekilerek anı ölümsüzleştirdiler. -Cemil Yıldız-