Reyhanlı’da hırsızlık olayı susuz bıraktı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde bulunan su iletim tesisinde meydana gelen hırsızlık olayı, Değirmenkaşı, Cumhuriyet, Bayır, Fidanlık, Kurtuluş, Esentepe ve Bağlar mahallelerinde su iletiminde aksamalara neden oldu. Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) tarafından yapılan açıklamada, tesisin elektrik kablolarının kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığı ve elektrik panolarının zarar gördüğü ifade edildi. Olayın hemen ardından […]

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’nde bulunan su iletim tesisinde meydana gelen hırsızlık olayı, Değirmenkaşı, Cumhuriyet, Bayır, Fidanlık, Kurtuluş, Esentepe ve Bağlar mahallelerinde su iletiminde aksamalara neden oldu. Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) tarafından yapılan açıklamada, tesisin elektrik kablolarının kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığı ve elektrik panolarının zarar gördüğü ifade edildi.
Olayın hemen ardından HATSU, suyun kesintisiz bir şekilde iletilmesi ve sorumluların tespiti için yasal işlemlere başladı. Aynı zamanda, çalınan kabloların ve zarar gören panoların onarım çalışmalarına hızla devam ediyor.
Hırsızlık olayının etkilediği mahallelerde yaşayan vatandaşlar, su kesintisi nedeniyle mağdur olurken, HATSU yetkilileri, vatandaşların su kullanma hakkını gasp edenleri kınadı.
HATSU’nun sosyal medya hesabından yapılan konuyla ilgili açıklamada, “Reyhanlı ilçemize bağlı Bayır Mahallesi’nde su iletimini sağladığımız tesisteki elektrik kablolarının kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınması ve elektrik panolarının zarar görmesi nedeniyle Değirmenkaşı, Cumhuriyet, Bayır, Fidanlık, Kurtuluş, Esentepe ve Bağlar mahallelerinde su iletiminde aksama yaşanmaktadır.
Bağlar mahallelerinde su iletiminde aksama yaşanmaktadır.
Kişilerin tespiti için yasal işlemler başlatılmış olup, onarım çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşların su kullanma hakkını gasp eden kimseleri esefle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı. – Meriç Demiray-

Exit mobile version